Economia

El Port de Barcelona incrementa els beneficis un 8% durant el 2018, fins als 53,7 milions d’euros

El tràfic total arriba a les 67,7 milions de tones i assoleix un nou rècord

El Port de Barcelona va augmentar els beneficis en un 8% durant l’any passat, fins als 53,7 milions d’euros, i ha registrat un tràfic total de 67,7 milions de tones, xifra que representa el millor resultat de la sèrie històrica.

El resultat ha vingut motivat per l’evolució del tràfic de contenidors, que ha superat els 3,4 milions de TEU, un 15% més, i que es produeix després de l’augment del 32% registrat el 2017 i que va convertir el port de Barcelona amb el millor creixement a Europa. L’import net de xifra de negoci es va situar en els 173,5 milions d’euros, un 4% més que l’exercici anterior, mentre que el cash flow va arribar als 102,5 milions d’euros, un 4% més. L’endeutament, que és de 196,7 milions d’euros, s’ha reduït en un 30% per la cancel·lació anticipada durant l’any passat de dos préstecs del BEI de 66,3 Milions d’euros.

Fonts del port han destacat que durant el 2018 el port es va consolidar en l’activitat exportadora a mercats cada vegada més diversificats i llunyans i que els resultats confirmen l’impuls de la intermodalitat gràcies al creixement del transport ferroviari i de les autopistes del mar.

Els contenidors de transbordaments —que són descarregats per tornar-se a embarcar a una altra destinació— van augmentar un 35%. La Xina es consolida com a soci principal del Port de Barcelona, ja que el 25% dels contenidors que passen per la instal·lació hi tenen origen o destinació, tot i que també destaquen altres mercats. Els que registren un major dinamisme en el comerç amb el Port és Algèria (+45%), els Estats Units (+18%), l’Índia (+4,4%), Mèxic (+12,6%), Vietnam (+27,5%), Tailàndia (+18,7%) i Egipte (+14%).

D’altra banda, les autopistes del mar van permetre desviar prop de 150.000 camions de les carreteres, cosa que representa un 7% més de mercaderies transportades fins a ports italians i nord-africans.

Pel que fa al turisme de creuers, durant l’any 2018 el Port de Barcelona ha rebut un total de 4,4 milions de passatgers (+8,6%), xifra que marca un nou màxim en la sèrie històrica de la instal·lació. D’aquest volum, 1,4 milions viatgers (+2%) van ser usuaris de ferris de línia regular (amb les Illes Balears, Itàlia o el nord d’Àfrica), i 3 milions van ser creueristes (+12%).

Entre els creueristes, hi ha els que inicien o finalitzen el seu recorregut a Barcelona i els que arriben en temporada baixa. Entre els primers, que fan una major aportació econòmica a la ciutat, van créixer un 16%, el doble dels que només hi fan escala. Pel que fa als que arriben en temporada baixa, han augmentat un 17% i ja suposen el 44% del total de passatgers de creuers que visiten la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró