Economia

Contractació laboral de rècord per Setmana Santa

Les estimacions de les empreses de treball temporal apunten a un increment dels contractes coincidint amb l’inici de la temporada

Cambrers, cuiners i feines turístiques, les més demanades

Arriba tard però arriba amb signe positiu. La temporada turística de Setmana Santa provocarà un increment de les contractacions laborals a Catalunya, segons les previsions de les principals empreses que es dediquen a cobrir places de treball de forma temporal, que creuen que la temporada podria ser de rècord. Atenint-nos a les seves estimacions, Adecco apuntava que Catalunya liderarà les contractacions durant la Setmana Santa, amb un increment interanual del 6,5% i prop de 29.000 contractes, dels quals 23.500 es podrien formalitzar a la demarcació de Barcelona (increment del 7,5%). A la resta de demarcacions, les pujades seran més discretes, de vora el 3% a Tarragona (2.500 llocs de treball); del 2% a Girona (uns 2.270 contractes) i de l’11,8% a Lleida (uns 560 contractes més). Per al conjunt d’Espanya, Adecco calcula que els contractes que es podrien arribar a fer durant el període superaran els 159.400, amb els 29.000 de Catalunya al capdavant i prop de 23.000 a la comunitat de Madrid (6% més); 22.000 a Múrcia (4% més) i 18.500 a Andalusia (5,6% més que un any abans).

Les previsions de l’empresa de treball temporal Randstad són també semblants i xifra en 27.140 els nous contractes que es faran a Catalunya durant la Setmana Santa, un 7,8% més que el 2018 i per sobre de la mitjana estatal, que situa en el 7%. Per Randstad, el nombre de contractes torna a ser el més alt registrat en el període estudiat, i des del 2014 el creixement acumulat ha estat del 64,7%.

Amb tot, també hi ha diferències per demarcacions, i Barcelona destaca per sobre de la resta: increment del 9,8%; enfront del 3,8% de Girona, el 3,7% de Tarragona i el 0,9% de Lleida. Amb 19.100 contractes previstos a Barcelona, la demarcació concentra el 70,4% del total. A Tarragona se’n preveuen 3.450; a Girona, 3.370, i a Lleida, 1.220.

Entre els sectors que tindran una major demanda, destaca el turisme i els perfils amb més demanda, els de cambrer, cuiner i ajudant de cuina, recepcionista, dependent, teleoperador, comercial, venedor, operari i hostessa.

Pel que fa a les qualitats dels treballadors, les empreses demanen fàcil adaptació al lloc de treball, experiència, vocació comercial i d’atenció al client, segons les empreses de treball temporal consultades.

Fins a l’estiu

El fet que la Setmana Santa caigui enguany tan tard motivarà que el 57% de les vacants per cobrir allarguin també fins a la temporada d’estiu, segons la plataforma de cerca de feina Infojobs. La companyia considera que aquesta xifra és superior a la d’un any abans, que també superava la meitat d’ofertes però amb més timidesa (51%). El 36% de les vacants a Infojobs corresponen als sectors turístic i de la restauració i un 13,5% a educació, sobretot monitors de colònies.

LA XIFRA

29.000
contractes
es podrien fer a Catalunya per les vacances de Setmana Santa, segons algunes estimacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona