Economia

La Plataforma Ciutadana en Defensa del Sénia prepara la via jurídica contra el Castor

El moviment social presenta un recurs d'alçada contra l'autorització ambiental

Mentre Escal UGS està a punt de començar les obres de construcció del projecte Castor, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia (creada el 2007) no dóna la batalla per perduda. «No tenen tots els permisos per executar l'obra i tenint en compte que la demanda de gas va caure un 10% l'any passat, més la inversió milionària que suposa el projecte Castor, esperem que no tire endavant», ha manifestat Ferrando.

La plataforma ha presentat aquesta setmana un recurs d'alçada contra l'autorització ambiental del projecte Castor a la Generalitat Valenciana. Un recurs que insisteix en la falta de mesures de protecció ambiental i de seguretat de les instal·lacions, que el moviment social considera «altament contaminants». A més, la plataforma inclou en aquest recurs d'alçada, com ja va fer en les al·legacions que va presentar a la declaració d'impacte ambiental, l'efecte que pot tenir el vol d'helicòpters sobre les rutes de migració d'aus, donada la proximitat del delta de l'Ebre, així com l'impacte que podria ocasionar un vessament d'hidrocarburs sobre la flora marina i la costa turística. Amb aquest recurs la plataforma esgota la via administrativa contra el magatzem de gas submarí. «A partir d'ara haurem de preparar la presentació d'un recurs contenciós administratiu», ha dit Ferrando. Però obrir la via judicial requereix una inversió econòmica i és per això que la plataforma recull fons. «Estem avaluant la possibilitat de portar la construcció de la planta terrestre als tribunals», ha assenyalat Ferrando.

«Estem en guàrdia»

Tot i que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia no es planteja més mobilitzacions contra el projecte Castor, el portaveu del moviment social ha assegurat: «Estem en guàrdia, perquè no es pot deixar fer tot.»L'entitat no ha aconseguit aturar el projecte, però sí que es modifiqués l'emplaçament de la planta terrestre i el traçat del gasoducte, que connecta la planta marina amb la terrestre, per reduir el nombre d'explotacions afectades. D'altra banda, la plataforma s'ha personat al Tribunal Suprem en la causa oberta contra el Castor i ha presentat un parell de denúncies a Europa. A més, el moviment social té el suport de l'Ajuntament d'Alcanar que ha presentat al·legacions a tots els tràmits del projecte perquè considera que el Castor perjudicarà el sector citrícola i el turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona