Economia

Les oficines de turisme de Figueres van atendre 20.724 consultes al juliol i l’agost

Alfons Martínez, regidor de Turisme, ho valora positivament, tot i que assenyala que hi ha marge per progressar

L’objectiu és augmentar les pernoctacions

Els tres punts d’informació turística de Figueres (a l’antic escorxador, a tocar del Museu Dalí i a l’estació del TAV) van atendre en total durant els mesos de juliol i agost 20.724 visitants per consultes. En xifres absolutes aquesta suma representa un nombre de consultes similar al de l’estiu del 2018, amb un lleuger descens de 600 consultes.

El punt d’informació que més consultes ha rebut aquest estiu és el proper al Museu Dalí (l’any passat, en canvi, va ser l’oficina de l’antic escorxador). D’entre aquests visitants, el gruix més important (gairebé un 40%) procedeix de l’Estat francès.

Marge per créixer

“Són xifres globalment estables, haurem d’analitzar a què correspon el transvasament de consultes entre els punts d’informació; entenem que no són xifres dolentes però hi ha marge per progressar”, diu Alfons Martínez, regidor de Turisme.

En espera d’una valoració més en profunditat, el regidor explica que el govern vol compilar totes les dades dels últims anys i contrastar-les amb altres estudis d’àmbit comarcal i del país per analitzar què es pot fer per anar més enllà. La qüestió de fons continua sent què s’ha de fer perquè els més d’un milió de visitants a l’any que van a Figueres per visitar el Museu Dalí allarguin l’estada a la ciutat i augmenti el nombre de pernoctacions.

“Hi ha la percepció que hi hagut més visitants aquest estiu, i també que el visitant que ve a Figueres és un visitant d’un cert nivell. Hem d’afinar l’anàlisi per treballar en una estratègia de mandat i millorar aquest increment qualitatiu”, afirma Martínez.

El regidor també destaca que les xifres d’aquest estiu confirmen la importància dels visitants de l’Estat francès a la ciutat; una importància lògica i coneguda per la proximitat de la frontera, però que evidencia que és un visitant que cal cuidar.

Més castellà al ‘Discover Figueres’

Un element nou que s’incorpora en la valoració de la temporada turística d’aquest estiu a la ciutat són els resultats de les visites guiades Discover Figueres que s’han fet al juliol i l’agost. En total, són 1.370 les persones que s’han apuntat a aquest servei gratuït, amb un guia que els ha fet descobrir la ciutat i que, segons el regidor de Turisme, ha rebut una bona valoració dels participants.

Les visites eren proposades en quatre idiomes i curiosament en aquest cas són les visites en castellà les que han tingut més èxit, amb un 39% dels inscrits. A continuació els altres idiomes demanats han estat el francès (35%), l’anglès (13%) i el català (13%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona