Economia

Les pistes d’esquí s’ompliran pel pont de la Puríssima

Ferrocarrils de la Generalitat augura que la temporada que comença avui serà bona, per les perspectives de fred

La previsió d’una onada de fred polar per a mitjans de la setmana que ve afavorirà una excel·lent ocupació a les pistes d’esquí gironines i als hotels durant el pont de la Puríssima. De fet, la venda de forfets i les reserves d’hotel ja s’han increment i se situen en el 80%. Així ho va anunciar el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, durant la presentació, ahir, de la temporada d’hivern 2019/2020 a les estacions d’esquí que, precisament, inicien avui aquesta temporada que es preveu que s’allargarà fins al 13 d’abril. En una presentació a la Universitat de Girona, Font i els directius de dues de les estacions gironines –Vall de Núria i Vallter– es van mostrar-se optimistes de cara a aquests mesos d’esquí, però també respecte de la resta de l’any.

De cara a la primera fita important de la temporada, Font ja va anunciat que podran obrir gairebé al cent per cent totes les estacions gestionades per aquest ens. Així, per exemple, va destacar el cas de la Molina i el domini esquiable que comparteix amb Masella, de 145 quilòmetres. Així mateix, Font va destacar el nou remuntador que permetrà perllongar el tram del telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, i que arriba al cim de la Tosa d’Alp, a 2.537 metres.

El president de FGC va insistir en l’aposta de vincular estacions d’esquí amb els parcs naturals, de manera que es desestacionalitzi l’ús d’aquests equipaments. “No volem lligar les estacions a només quatre mesos, sinó que hem d’anar més enllà”, va dir. Aquesta aposta per fer “estacions turístiques globals de 365 dies l’any” és compartida pels directors de les estacions d’esquí gironines.

Així, per exemple, la directora comercial de Vallter 2000, Laura Ribas, va assenyalar que aquesta estació vol esdevenir referent com a “centre de muntanya” que inclou 15 quilòmetres de pistes i 9 quilòmetres de circuits de muntanya i raquetes. En aquesta estació, enguany s’ha incorporat un nou servei d’autobús per acostar els visitants dels aparcaments fins a les pistes. “La intenció és que tothom tingui un transfer a menys de 50 metres”, va dir Ribas, que entre les activitats més destacades va recordar que hi ha la travessa de cinc hores amb esquí de muntanya o raquetes entre Vallter i Núria. En el cas de Vallter, avui només obrirà la zona de debutants, ja que a la zona més alta encara hi cal fer més neu per garantir el millor estat de cara al pont de la Puríssima.

LA DATA

13.4.2020
Dia
que es preveu posar fi a la temporada d’esquí a les estacions catalanes.

Una destinació d’ecoturisme de referència al Pirineu

“Volem que sigui una destinació d’ecoturisme de referència al Pirineu.” Aquesta és l’expectativa que es té de l’estació d’esquí de la Vall de Núria, segons va explicar ahir el seu director, Toni Casals, i també Font. L’estació va ser presentada també com la “porta d’entrada” al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. De fet, en aquesta estació s’hi ha invertit durant aquest any prop de 13 milions d’euros per un seguit d’apostes de respecte pel medi ambient, com el canvi a energies netes i renovables. “Estem en una fase de transició cap a una oferta més global, no només d’hivern”, va dir Font en referència a la Vall de Núria, on es posa èmfasi en una oferta pel relax, el lleure i d’un espai amb zero emissions i zero residus.

De cara a aquest hivern, totes les experiències i activitats que ofereix l’estació pivoten sobre tres eixos: actiu, pensat per al públic que busca reptes i activitats en un paratge natural; relax, dissenyat per als amants de la muntanya i el descans, la desconnexió i la vida sana, en un entorn idíl·lic; i família, per al públic familiar, que vol compartir activitats variades en contacte directe amb la natura. Aquesta temporada també es posarà en marxa el telecabina Coma del Clot, un cop finalitzada la seva renovació i amb importants millores en el servei gràcies a l’augment de la capacitat, del confort i de l’accessibilitat del telecabina. Un telecabina 100% accessible a les persones amb mobilitat reduïda (PMR).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA