Baixa entre un 10% i un 15% la collita de la DOP Oli de l’Empordà
Es preveu una producció al voltant dels 500.000 quilos
La presentació del nou oli serà dissabte a Figueres
La collita de la DOP Oli de l’Empordà serà enguany inferior a l’habitual, concretament entre un 10 i un 15%, i al voltant dels 500.000 quilos. Això és el que preveu Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà, però també s’assenyala que des del punt de vista organolèptic s’espera un oli una mica més verd de l’habitual, però de molt bona qualitat.
La presentació del nou oli tindrà lloc aquest dissabte a Figueres i el dia 14 a Girona. En el cas de Figueres serà de 10 h a 14 h a la plaça Catalunya, i a Girona serà de 10 h a 14 h a l’exterior del mercat del Lleó. Durant tot el matí hi haurà instal·lat un espai on es donarà a conèixer l’oli de l’Empordà i on també es podrà tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP. Els productors que integren aquesta denominació són Empordàlia, Masetplana, Trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.
El tast es farà acompanyat amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona. Els trulls de la DOP, com cada any, faran una donació de 100 litres d’oli al Banc dels Aliments, que s’entregaran el dia 14 en la presentació de la collita a Girona. A més, les persones que participin en aquesta iniciativa podran tastar el gelat amb oli d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà que elabora el reconegut mestre gelater artesà Hervé Corvitto, de Gelats Angelo.
El col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent i Girona Bons Fogons apadrinaran durant aquest acte la nova collita 2019 i per promocionar-la durant la segona quinzena del mes de desembre els restaurants adherits a aquests col·lectius disposaran d’aquest oli a les seves taules.