Economia

Els vins de Peralada, dins del rànquing dels millors

Quatre guies diferents han col·locat els vins de Peralada dins dels millors elaborats a la Península. En concret, la Guía de Vinos Gourmets, la Guía Peñín, la guia Vivir el Vino i la Guía Proensa han qualificat en total més de 20 vins de Peralada com a excel·lents en obtenir 90 punts o més sobre 100.

Pel que fa als vins seleccionats, el més destacat per les guies és el Finca Garbet 2015. La Guía Peñín el defineix com a “vi excepcional” amb 95 punts, la Guía de Vinos Gourmets li atorga 98 punts, i el crític i editor Andrés Proensa, de la Guía Proensa, li dona una puntuació de 94. Altres vins destacats i en els quals coincideixen la majoria de les guies, són Finca Malveïna 2016, Aires de Garbet 2017, Finca Espolla 2016 i Gran Claustre 2014. Dins d’aquestes valoracions, la marca Peralada també s’ha endut altres reconeixements més enllà de puntuacions altes. És el cas del cava Gran Claustre Cuvée Especial 2012 Brut Nature Gran Reserva, que ha aconseguit el distintiu de quatre estrelles que utilitza la Guía Peñín per valorar els productes que presenten la millor relació qualitat-preu.

Aquest reconeixement pels vins, no només de Peralada, sinó de tota la DO Empordà, fa temps que està creixent. En l’edició de la Guía Peñín 2020, la guia de referència del sector, la DO Empordà ha superat el centenar de vins amb la qualificació d’excel·lents per primera vegada. Divuit vins més que el 2019, quan va aconseguir 83 vins dins d’aquesta categoria. Si retrocedim més, cinc anys enrere, la DO Empordà només aconseguia 43 vins amb més de 90 punts, i el 2005 només un vi empordanès va obtenir l’excel·lència que atorga la guia. Els vins més ben valorats segueixen sent els negres, majoritaris en la denominació. A la Guía Peñín acaparen la meitat del total d’excel·lents, deixant en un darrer pla els vins blancs i dolços.

Tot i que els vins de Peralada són els més reconeguts dins la DO Empordà, hi ha altres marques que també entren als rànquings. Dins la Guía Peñín el Celler Cooperatiu Espolla, Mas Llunes, Vinyes dels Aspres, Espelt i Vinyes d’Olivardots, i Martí Fabra també aconsegueixen vins excel·lents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona