La Borsa
Més valors
Economia

El pastisser Jordi Roca presenta la Casa Cacao

Julià Castelló va fer un homenatge a Roca i li va lliurar un Xuixo d’Or per la promoció que fa dels xuixos

El pastisser Jordi Roca va fer ahir la presentació pública de la Casa Cacao, que va obrir les portes a la plaça Catalunya de Girona a mitjan febrer. La presentació va ser l’acte de cloenda de la Fira Dolça, que es va fer al llarg d’aquest cap de setmana i que va tenir com a acte més destacat el concurs del millor xuixo del món.

En la presentació, Roca va donar a conèixer el procés d’elaboració que segueix la xocolata des del començament fins a arribar al consumidor a través d’una tauleta o de bombons. Va explicar detalladament i acompanyat d’imatges com es planta el cacau, la recol·lecció, el procés de fermentació, l’assecatge i, finalment, el transport. Va dir que els transportistes “tardaven dos dies a arribar a Girona”.

La Casa Cacao comparteix edifici amb l’hotel dirigit per un altre membre de la família Roca, Anna Payet. L’hotel té tres plantes i cinc habitacions a cada planta, que tenen d’entre 42m² i 34m² la més petita. “Per les habitacions hem triat el color gris de la pedra de Girona i el marró del cacau”, va explicar ahir Payet, que va assegurar que han tingut cura de tots els detalls de l’establiment.

Durant els actes de la Fira Dolça d’ahir es va fer lliurament del premi de la segona edició del concurs del millor xuixo del món a Jaume Junyent, propietari de la fleca Pa Artesà del Vallès, de Santa Perpètua de Mogoda. A l’acte de lliurament del premi van assistir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Miquel Noguer. Madrenas va dir que li sabia greu que no fos un gironí qui hagués guanyat el concurs, però hi va afegir: “Per l’altra banda, m’agrada que hagi estat així, perquè vol dir que el xuixo s’està universalitzant”.

Després dels premis, el pastisser Julià Castelló va voler fer un homenatge personal a Jordi Roca lliurant-li un Xuixo d’Or per agrair-li tot el que ha fet i fa pel xuixo i pels dolços gironins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bretxa salarial de gènere

Catedràtic d’estructura econòmica / IQS School of Management / @sninobecerra

Pros i contres de Twitter

Catedràtic d’economia financera i comptabilitat de la UPF i economista

L’aeroport, per a què?

Emprenedora

Cruïlla sense visibilitat per a la banca i la inversió

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS
DE MEMÒRIA

Monuments a les innovacions

Professor de Política Econòmica de la UB

Adeu-siau, mestre De Bono!

Professor d'innovació a Eada Business School

La insuficiència financera de les universitats

catedràtic emèrit de bioquímica i biologia molecular / UNIVERSITAT DE BARCELONA

Una ‘proptech’ per gestionar propietats

barcelona

Enxarxats amb els dispositius connectats

Barcelona