Economia

L'atur baixa al Maresme per segon mes consecutiu i 1.500 persones troben feina

Els nivells de desocupació a la comarca són com els que es van registrar el desembre del 2009

L'atur ha tornat a baixar un mes més a la comarca del Maresme. Concretament, el mes de maig s'ha tancat amb 35.038 persones sense feina i una taxa d'atur al Maresme del 15.5%. Continua la tendència de recuperació iniciada a la primavera i amb la contractació de personal del sector serveis i, especialment, de l'hostaleria i el comerç. De fet, ja són 1.501 persones les que van trobar feina el mes de maig, un nombre que representa el 4,11% dels maresmencs en situació d'atur van aconseguir trobar feina. Aquest percentatge és significativament més alt que el registrat en el conjunt de la demarcació de Barcelona –2,89%– i del el territori català –3,19%–. D'aquesta tendència a la baixa se n'han beneficiat tots els municipis maresmencs excepte dos: Òrrius, que suma dues persones més en les llistes de l'atur, i Tiana, que es manté amb el mateix nombre del mes d'abril.

Tot i això, hi ha poblacions que sostenen que continuen mantenint un preocupant nivell de desocupació, com és el cas de Pineda de Mar, amb un 20,05%, tot i que el maig va baixar el nombre de persones sense feina en 110. La capital, Mataró, baixa mig punt i se situa en el 19,51% després d'haver incorporat al món laboral 391 ciutadans. En tercer lloc se situa Tordera, que novament s'allunya del 20% i durant el mes de maig ha arribat al 18,57% de taxa d'atur. A l'altre costat de la balança, els municipis que es mantenen per sota del 10% de desocupació se situen Cabrils (7,94%), Cabrera de Mar (8,47%), Alella (8,97%), Teià (8,99%), Tiana (9,11%), Vilassar de Dalt (9,83%) i Sant Vicenç de Montalt (9,89%).

Els joves, els més afectats

Per grups d'edat, l'atur disminueix en tots els grups d'edat menys en el dels més joves, tradicionalment el sector més afectat quan no hi ha feina. Tot i això, les dades interanuals indiquen tot el contrari; l'atur en l'any anterior augmenta en tots els grups menys en el dels més joves. Per sectors, l'hostaleria i el comerç acumulen pràcticament el 40% del volum de descens de l'atur, i pel que fa als professionals, els treballadors dels serveis i els no qualificats són els grups que acumulen els descensos absoluts més grans. En qualsevol cas, però, respecte al 2009 les dades no són tan positives. L'atur registrat creix un 12,26%, més entre les dones –12,81%– que entre els homes –11,72%–. L'increment ha repercutit de manera negativa en tots els grups professionals i en tots els sectors d'activitat i en totes les seccions econòmiques sense excepció. El nombre absolut de desocupats també ha augmentat en tots els municipis de la comarca en el el mateix mes d'un any abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva