Economia

Nissan comunica el tancament de les seves plantes a Catalunya

Els treballadors es mobilitzen a les portes de les fàbriques de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu

El govern espanyol lamenta la decisió i defensa la viabilitat del complex industrial

La multinacional japonesa Nissan ha comunicat oficialment al govern espanyol la decisió de tancar les seves plantes a la Zona Franca, Sant Andreu i Montcada i Reixac.

Nissan és la segona indústria automobilística del país i dona feina directament a 3.000 persones. A més, segons els sindicats, es poden veure afectats de manera indirecta més 20.000 llocs de treball.

Els representants dels treballadors han rebut la notícia una hora abans de la roda de premsa del conseller delegat de Nissan, Makoto Uchida, que a partir de les deu del matí farà públics els plans de a companyia i donarà els resultats financers de l’últim exercici. Molts d’ells ja es concentren a les portes dels seus centres de treball per protestar.

El ministeri d’Indústria ha assegurat en un comunicat que “lamenta” l’anunci i ha proposat a la presidència de l’empresa automobilística crear un grup de treball per buscar alternatives a la fàbrica.

El govern espanyol defensa que la continuïtat de la planta de Barcelona “és possible” a través del pla de viabilitat elaborat pel ministeri d’Indústria i la Generalitat i presentat fa uns mesos a la presidència de Nissan.

En aquest sentit, defensa que el manteniment de es fàbriques té “sentit econòmic” per a la multinacional, perquè considera que “és més rendible invertir que assumir el cost del tancament, que podria superar els 1.000 milions d’euros”.

A més, avisa Nissan que les plantes barcelonines tenen “caràcter estratègic” i marxar de Catalunya i Espanya és també “abandonar la Unió Europea, amb el conseqüent cost reputacional en un mercat de més de 500 milions d’habitants”.

Indústria avança que en els propers dies convocarà a la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i les centrals sindicals per analitzar conjuntament la situació i estudiar diferents escenaris de futur.

Frank Torres gestionarà el desmantellament

Nissan ha designat Frank Torres, que va ser director d’operacions de la firma a l’Estat fa uns anys, per gestionar el procés de desmantellament de la planta de la Zona Franca, després del previsible tancament que anunciarà aquest matí la direcció al Japó.

Fonts pròximes a la companyia han confirmat a Efe el nomenament de Torres per dur a terme aquesta missió, tal com ha avançat La Vanguardia.

Frank Torres va ser el màxim directiu de Nissan a Espanya en l’època en què la fàbrica aconseguia adjudicacions de models per part de la matriu, com la furgoneta eNV200 i el Nissan Pulsar, després de prendre les regnes el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona