Economia

Reobre avui el primer hotel turístic de la Costa Daurada

El Best Terramarina de la Pineda engega com a prova pilot de la cadena i de bona part del sector

Optimisme per la reactivació de l’interès de mercats de fora

A poc a poc, el sector turístic també recobra el pols. L’hotel Best Terramarina de la Pineda, de quatre estrelles, serà avui el primer de la Costa Daurada i gairebé de Catalunya –més enllà d’hotels urbans que treballen tot l’any i petits establiments familiars– que reobre les portes després que el confinament per la Covid-19 li ho va impedir quan tenia previst arrencar la temporada, pels volts de Setmana Santa. Com la majoria a la zona, havia tancat a l’octubre. L’hotel, de 102 habitacions, és el més petit dels 34 que té la cadena, amb seu a Salou, repartits arreu de l’Estat, i a més disposa d’una nova gran terrassa a primera línia de platja on, d’entrada, cabran fins a 23 taules, cosa que li permetrà suplir en certa manera la prohibició encara d’obrir el bufet, a més d’atraure altres potencials clients. Tot plegat ha fet decidir els seus responsables a atrevir-s’hi. “És com un experiment perquè la gent ho sàpiga i veure com respon”, explica el director, Víctor Ramos, que admet que seran la prova de referència per a la seva cadena –que no té previst obrir altres hotels fins al 19 de juny– però també de gran part del sector. De moment, el Terramarina obre, complint totes les mesures exigides de seguretat i higiene, amb poques reserves –es poden fer a partir de 45 euros l’habitació– i un mínim de personal, que anirà emmotllant a l’evolució de la demanda en les pròximes setmanes. I és que, tot i que la regió ja està en fase 2 i potser dilluns entri en la 3, l’activitat no es reprendrà fins que la situació no es normalitzi als territoris d’on provenen la majoria de clients habituals.

Optimisme mesurat

“Tothom està a l’expectativa i es vigilen els uns als altres, però de moment cap més ha anunciat res perquè hotels de 400 o 500 persones són una altra cosa”, augura Xavier Guardià, de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, que, tot i així, creu que “el calendari de Best servirà una mica per a tota la resta”. Segons ell, ja des del març no comptaven que ningú comencés a obrir fins al juny, i s’està complint, perquè la previsió de la majoria a la zona és ara engegar cap a final d’aquest mes per entrar al juliol a punt per rebre el turisme que es desencadenarà llavors, tot i que dependrà també del mercat de procedència dels seus clients, que en alguns casos està força especialitzat. “Dins del desastre, donaríem per bona una temporada de quatre mesos fins a l’octubre, com els estius d’abans”, indica Guardià, convençut que ven una destinació segura i amb una alta fidelització, i optimista perquè en els últims dies han detectat un augment de l’interès de mercats estrangers com ara el britànic. Guardià, en tot cas, tampoc creu que el fet d’anar al davant en el desconfinament respecte a altres regions amb destinacions turístiques, com ara la Costa Brava, suposi un avantatge competitiu rellevant perquè encara no és temps de vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona