Economia

50.000 milions per reactivar l’economia

Inclou una nova línia d’avals de l’ICO de 40.000 milions i un fons per solvència de 10.000

Aprovat el pla Renove

Tres mesos i mig després de l’inici de la pandèmia, el Consell de Ministres espanyol va aprovar ahir una dotació pressupostària de 50.000 milions d’euros per a un segon programa de suport a la solvència de les empreses i la inversió. D’una banda, el programa consta d’un fons de suport a la solvència, dotat amb 10.000 milions d’euros, l’objectiu del qual és ajudar de forma temporal les empreses financeres amb problemes econòmics i afectades per la pandèmia per reforçar-ne la solvència. El fons està adscrit al Ministeri d’Hisenda i serà gestionat a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que entrarà en l’accionariat de la companyia de manera temporal segons cadascun dels casos.

D’altra banda, les mesures inclouen la creació d’una nova línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per valor de 40.000 milions d’euros, dedicada a impulsar el creixement i reforçar empreses ja solvents en sectors estratègics la situació financera de la qual pugui resultar compromesa a causa de la pandèmia. Amb les anteriors línies d’avals de crèdits ICO-Covid es van fer 10.000 operacions de finançament al dia.

D’altra banda, també es va donar llum verd al programa Renove 2020 per a la renovació del parc de vehicles. El pla està dotat amb 250 milions d’euros i té com a objectiu estimular la demanda de vehicles, activar-ne la producció a l’Estat espanyol i promoure la substitució dels vehicles més antics i contaminants. El pla Renove 2020 s’aplicarà a les compres realitzades des del 16 de juny passat i els descomptes poden anar des dels 300 fins als 4.000 euros, segons el tipus de vehicle i el beneficiari. Es podran descomptar 500 euros més pel desballestament d’un vehicle de més de vint anys.

LA XIFRA

250
milions d’euros
és la dotació del pla Renove 2020 de substitució de vehicles antics i contaminants.

Pacte per a l’ocupació amb patronals i sindicats

L’acord per a la reactivació econòmica inclou els ajuts a les empreses, però també la reactivació de l’ocupació. En aquest sentit, el govern espanyol, patronals CEOE i Cepyme i sindicats CCOO i UGT van firmar ahir i aprovar les línies generals d’un pacte social que vol reactivar la creació d’ocupació. El document impulsa la reincorporació a les empreses dels treballadors afectats per un expedient temporal (ERTO) prioritzant els “ajustament de capacitat en hores de treball i no en llocs de treball”, segons el document oficial. A més, incentiva les empreses perquè tornin a contractar treballadors temporals el contracte dels quals es va extingir durant la pandèmia, si és possible, i de forma indefinida. L’acord també prioritza punts com ara la formació, la requalificació, la reindustrialització, l’economia verda, la digitalització i la conciliació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona