Economia

Més de 40.000 milions en finances sostenibles

BBVA va arribar el passat mes de juny al 40% dels 100.000 milions d’euros compromesos entre 2018 i 2025 en finances sostenibles i per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta xifra inclou operacions en finançament verd (62% del total), inclusió financera i emprenedoria (13%), infraestructures sostenibles i agribusiness (11%), i una altra mobilització sostenible (14%).

Després de dos anys de presentar el Compromís 2025, BBVA ha aconseguit mobilitzar un total de 40.082.000 d’euros, al tancament del juny del 2020. L’aposta del banc contra el canvi climàtic contribueix a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i als reptes derivats de l’acord de París sobre el clima.

El Compromís 2025 està basat en tres línies d’actuació: finançar per contribuir a frenar el canvi climàtic i aconseguir el compliment dels ODS mitjançant la mobilització de 100.000 milions d’euros entre 2018 i 2025; integrar els riscos ambientals i socials associats a l’activitat del banc per minimitzar els potencials impactes negatius directes i indirectes; i involucrar tots els grups d’interès per impulsar de manera col·lectiva la contribució del sector financer al desenvolupament sostenible.

Préstecs sostenibles

Pel que fa al primer pilar del Compromís 2025, BBVA ofereix als seus clients les seves capacitats, coneixements i experiència per facilitar-los un assessorament superior de solucions de finançament sostenible i és pioner i referència mundial en préstecs i productes financers verds. El 2019, el banc va concedir un total de 10.176.000 d’euros en préstecs sostenibles, als quals s’han afegit 6.309.000 euros més el primer semestre del 2020, un total de 23.904.000 mobilitzats des del 2018. Aquests préstecs comprenen préstecs finalistes verds certificats , préstecs vinculats a indicadors ambientals i socials (KPI-linked) i préstecs vinculats a la qualificació ESG del client (ESG-linked) i finançament corporatiu.

BBVA ha consolidat la seva aposta pel finançament verd, que ha accelerat amb motiu del Compromís 2025.

El març del 2019, el banc va liderar la seva primera línia de crèdit RCF sostenible al Regne Unit amb SSE, el major productor d’energies renovables al Regne Unit i Irlanda. L’abril d’aquest any, BBVA va actuar com a agent sostenible en el primer préstec sindicat sostenible d’Acciona, una de les primeres finançaments disposades regides també pels Sustainability Linked Loan Principals (SLLP), incorporant ajustos en el tipus d’interès segons l’acompliment de la companyia en paràmetres de sostenibilitat.

Altres operacions destacades el 2019 van ser la formalització amb Fibra Un de la primera línia de crèdit renovable vinculada a la sostenibilitat a Amèrica Llatina, la signatura d’una línia de crèdit revolving amb el grup energètic francès EDF que incorpora un ajust de preu basat en l’evolució de la companyia en aspectes de sostenibilitat, i també la signatura del primer finançament sostenible sindicat amb un client corporatiu xinès (Cofco International).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona