Economia

Grifols inicia el test immunitari de la Covid-19

És un assaig clínic a pacients positius amb plasma de persones que l’han superat

La multinacional catalana Grifols ha iniciat ja l’assaig clínic per testar la seva immunoglobulina anti-SARS-CoV-2 com a potencial tractament de la Covid-19, segons va explicar en un comunicat. L’assaig ha d’avaluar la seguretat, tolerància i eficàcia de la seva immunoglobulina. Aquest medicament té una elevada concentració d’anticossos (de pacients que han superat la Covid-19) que poden arribar a neutralitzar el virus i es podria aplicar tant de forma preventiva com per al tractament de la malaltia.

La investigació vol determinar si l’administració de la immunoglobulina hiperimmune anticoronavirus a l’inici dels símptomes –és a dir, abans que el sistema immune produeixi la seva pròpia resposta immunològica– pot augmentar la resposta dels anticossos del pacient contra el virus, i reduir així el risc de malaltia greu i mortalitat. L’estudi és finançat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (Niaid) nord-americà, que forma part dels Instituts Nacionals de la Salut (NIH) dels Estats Units. La companyia va lamentar que la pandèmia està començant a causar “escassetat de plasma”, a Europa principalment, i va fer una crida a adoptar el model nord-americà, en què es recompensa econòmicament el donant pel temps emprat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia