Economia

Tremosa: “Sense el paraigües europeu la crisi seria molt més profunda”

El conseller d’Empresa destaca la “gran capacitat d’innovació” de l’economia catalana

La BNEW tanca la seva primera edició amb prop d’11.000 participants de 111 països

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest divendres al vespre que “sense el paraigües europeu, la crisi seria molt més profunda”.
En la seva intervenció a la cloenda de la primera edició de la fira Barcelona New Economy Week (BNEW), Tremosa ha afirmat que “mai abans en la història” el sud d’Europa havia tingut “una posició tan favorable” ja que –ha dit- disposa d’una moneda “estable i forta”, una “política solvent i capaç de controlar els mercats” i compra de deute públic. El conseller ha volgut posar en valor el paper dels crèdits del SURE i el MEDE a 30 anys i a un interès del 0,1%.

Tremosa ha destacat la “gran capacitat d’innovació, generació d’idees i projectes” de l’economia catalana, en relació als projectes empresarials que podrien optar als fons europeus. En aquest sentit, ha recordat com després de la reunió aquest migdia amb organitzacions empresarials i patronals han identificat 68 projectes que podrien demanar aquests diners.

El conseller ha recordat que el 2019 es van identificar 8.908 empreses estrangeres amb presència a Catalunya i fa uns deu anys només n’eren 3.400. Segons ell, “s’ha sabut generar i crear condicions per atraure empreses multinacionals” i fer que Barcelona sigui un dels referents internacionals com a hub tecnològic.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que és “fonamental” la col·laboració i la lleialtat entre institucions per impulsar el talent i la promoció internacional de Barcelona i Catalunya. A parer seu aquesta crisi, a diferència de la del 2008, deixa una “gran oportunitat per decidir que sortirem i amb quin model”. “Tothom ha de tenir una oportunitat i ningú s’ha de quedar enrere”, ha insistit.

La BNEW ha tancat la seva primera edició aquest divendres amb la participació de prop d’11.000 persones de 111 països mitjançant un format híbrid: presencial en tres espais de Barcelona (espai Movistar de Plaça Catalunya, Estació de França i Casa Seat) i virtual, amb tres platós que han emès contingut les 24 hores. Durant els quatre dies de la fira, s’han fet 23.000 contactes, s’han signat 53 acords amb clústers i institucions i hi ha participat 390 ponents, segons ha detallat el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro.

Navarro ha valorat el “clima de companyonia, optimisme i col·laboració” entre institucions i entitats participants i ha garantit que l’any que ve hi haurà una segona edició de la BNEW.

També han participat en la cloenda de la fira la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, en substitució del ministre de Sanitat, Salvador Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona