Economia

El benefici de CaixaBank cau un 42,6% per la Covid

El resultat atribuït puja fins als 726 milions d’euros

La morositat es manté en el 3,5% però es preveuen pujades

CaixaBank va guanyar entre gener i setembre un 42,6% menys que un any abans, després de fer una provisió extraordinària de 1.161 milions d’euros i anticipar-se així a impactes futurs pels efectes econòmics de la Covid-19. El resultat atribuït al grup en el període, però, va ser de 726 milions d’euros, segons va explicar en roda de premsa el seu conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

El directiu va considerar suficient la dotació extraordinària, tot i que no va descartar acabar-la revisant “a l’alça” si fos necessari, diu Efe.

Gortázar va explicar que l’entitat ha volgut crear aquesta “guardiola” en previsió de la deterioració futura de la morositat, però va indicar que d’aquí a tres mesos es tornarà a reavaluar el càlcul.

Segons les estimacions del banc, l’any 2020 tancarà amb una caiguda del PIB estatal inferior al 12,5% que es va pronostica inicialment, i que podria situar-se al voltant del 10,6%. “Com partim d’una base major el tercer trimestre, la previsió de caiguda del 12,5% del PIB és ara probablement excessivament conservadora”, va explicar.

Negoci bancari

Malgrat la dificultat associada al context econòmic, els ingressos pel negoci bancari (ingressos core) es van mantenir en els 6.158 milions d’euros (descens del 0,7%).

El marge d’interessos va ser de 3.647 milions, un 2% menys que un any abans, “pel descens dels ingressos dels préstecs per una disminució del tipus d’interès aplicat, vinculat en part a l’increment de la concessió de crèdits ICO, a la reducció dels ingressos del crèdit al consum i al descens de la corba de tipus”, segons va explicar l’entitat en un comunicat. Els ingressos per comissions es van mantenir en 1.905 milions.

En relació amb la concentració bancària i amb la seva fusió amb Bankia, Gortázar no va descartar noves operacions en el mercat financer espanyol, ja que les entitats guanyarien amb això rendibilitat, i ha descartat que s’estigui a punt d’emprendre ajustos de plantilla en l’entitat abans de la seva fusió amb Bankia. “Crec que hi haurà més consolidació a Espanya i en altres països d’Europa”, va dir.

“Els problemes encara han de venir”

La crisi de la Covid-19 ha afectat els resultats acumulats del banc en els nou primers mesos de l’any, tot i que en el tercer trimestre han millorat en relació amb els dos anteriors.

En roda de premsa, el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, va explicar que entre juliol i setembre es va recuperar el crèdit hipotecari i el finançament al consum i que es va tancar el trimestre amb una taxa de morositat del 3,5%, una ràtio que augmentarà de cara a un 2021 que es preveu “difícil”. “Els problemes encara han de venir”, va advertir Gortázar, en paraules recollides per Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona