Economia

Els empresaris de l’oci nocturn demanen tests d’antígens per poder obrir

Fecasarm alerta que el 80% dels empresaris d’aquest sector estan en situació d’insolvència i reclama voluntat política per adoptar mesures

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) alerta que el 80% dels empresaris de l’oci nocturn gironí estan en situació d’insolvència, per la crisi del coronavirus. Segons recull l’ACN, des de l’entitat assenyalen que els vuit mesos que han estat tancats estan provocant “estralls” en un sector “molt important” per a la demarcació. Per això, reclamen que es comenci a utilitzar els tests d’antígens com a solució abans que arribi la vacuna. El secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas, considera que Cap d’Any i Carnestoltes serien dues celebracions en què es podrien implantar “si hi ha voluntat política”. Boadas assenyala que si no arriben més ajudes o no es permet obrir, molts dels locals no arribaran a l’estiu.

Boadas reclama més ajudes ja que la línia anunciada aquesta setmana pel govern és “insuficient” i, a més, molts dels establiments no s’hi poden acollir, precisament per la seva situació d’insolvència. Però, diners a banda, el secretari general de la Fecasarm aposta per permetre reobrir els locals amb mesures de seguretat. Des del sector consideren que permetre novament l’entrada de clients als bars musicals i discoteques amb un test d’antígens previ que certifiqui que la persona no és contagiosa, seria una solució “efectiva” fins que no arribi la vacuna. De fet, des de la Fecasarm expliquen que “hi ha mil maneres” de fer-ho i que el preu del test l’assumiria l’empresari i es podria compensar en el preu de l’entrada. Amb els tests d’antígens s’ofereix un entorn segur a la clientela i al mateix temps l’activitat es podria desenvolupar a un nivell semblant al d’abans de la pandèmia. Això voldria dir més aforament i una certa normalitat. Això seria una vacuna per als locals abans que arribi la definitiva”, assenyala el secretari general de la Fecasarm.

Des de la Fecasarm també demanen que hi hagi una exempció de pagaments a la Seguretat Social i a Hisenda o, almenys, un ajornament fins al desembre del 2022. “Si no es pot suspendre demanem que es permeti pagar quan s’hagin pogut recuperar del cop”, remarca Boadas.

LA XIFRA

8
mesos
fa que els locals d’oci nocturn estan tancats. Fecasarm diu que el 80% dels empresaris estan en insolvència

LA FRASE

Amb els tests d’antígens s’ofereix un entorn segur al client i l’activitat es podria desenvolupar
I A
Joaquim Boadas
SECRETARI GENERAL DE FECASARM


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona