Economia

Bimbo estudia tancar tota la xarxa comercial i deixar 400 empleats sense feina

L'empresa tancarà a l'agost el centre de Lleida però assegura que és una “prova pilot”

La marca pretén externalitzar la distribució dels productes

La direcció de Bimbo estudia prescindir de la seva xarxa comercial i externalitzar el servei, cosa que suposarà que uns 400 treballadors perdin la feina a Catalunya, xifra que ascendiria a 1.400 a tot l'Estat. El comitè d'empresa del fabricant de brioixeria va denunciar ahir les intencions de la multinacional nord-americana Sara Lee, propietària de Bimbo, d'externalitzar la distribució dels seus productes, la branca de negoci que més empleats ocupa i que es pot traduir en el tancament de la desena de delegacions comercials que té al país. De moment, però, Bimbo assegura que només tanca la de Lleida, situada a Alcoletge, com una “prova pilot” per testar l'opció d'externalitzar.

L'empresa va explicar que des de principis d'any està valorant diverses alternatives de canvi del seu model de distribució, del qual assegura que “tots els estudis demostren que no és sostenible de cara al futur”. L'única alternativa de què parla, però, és “un nou model basat en un acord amb un distribuïdor local”, que és el que s'aplicarà a Lleida. El centre d'Alcoletge tancarà a l'agost i l'empresa ha ofert diverses opcions de recol·locació als treballadors.

Miguel Ángel Fuentes, de la secció sindical de la UGT a Bimbo, considera “indignant” que Bimbo parli del tancament de Lleida com “una prova pilot” i creu que “està fent una foto per, d'aquí a quatre mesos, ensenyar-la a Sara Lee i que li aprovi el pla” per tancar tota la xarxa comercial. Fuentes va explicar que les alternatives de recol·locació als sis empleats propis del Segrià –n'hi ha tres més que són autònoms– són passar a l'empresa subcontractada “cobrant la meitat i a 30 quilòmetres de distància”, traslladar-se a l'àrea metropolitana de Barcelona “sense cap garantia que hi hagi feina en el futur” o treballar a la fàbrica, a Granollers, amb un salari més baix. “Són mesures fetes perquè les rebutgin”, va afegir, cosa que han fet tots els afectats.

Bimbo té la seu social a Barcelona i la fàbrica a Granollers, i cap dels dos centres quedarà afectat per la reorientació comercial. Sara Lee és propietària, a més de Bimbo i Martínez, de marques com Sanex, Ambipur, Marcilla, Cruz Verde, Hornimans i Prima, entre d'altres.

LA XIFRA

6 empleats té Bimbo en plantilla a Alcoletge, el centre de distribució de l'empresa a Lleida que tancarà a l'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona