La Borsa
Més valors
Economia

Catalunya incrementa un 12% la producció ecològica tot i la pandèmia

La superfície que s’hi destina duplica la de fa sis anys i el nombre d’operadors s’acosta als 4.500

La vinya és el conreu amb més implicació en aquest àmbit

La pandèmia ha incrementat l’interès dels consumidors pels aliments de proximitat, però també pels de producció ecològica. D’aquesta manera, la producció local a Catalunya es va incrementar un 12% malgrat les restriccions de la pandèmia. Ho va confirmar ahir la titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, durant la presentació del balanç d’aquest sector, en què també es detecta un augment de la diversificació en diferents activitats i àrees.

Jordà va concretar que el nombre d’hectàrees dedicades a la producció ecològica ha pujat l’esmentat 12%, fins a un total de 256.000, que és “el doble que fa sis anys”. Ara mateix, aquesta superfície representa un 10% de la superfície total dedicada a l’Estat a la producció agroalimentària ecològica, de manera que Catalunya és el tercer territori amb més penetració d’aquestes activitats, darrere d’Andalusia i Castella-la Manxa.

Paral·lelament, també es van incrementar els operadors del sector, un 8,4% respecte a l’any anterior, fins a prop de 4.500, amb les comarques de Ponent encapçalant l’extensió del territori destinat a aquesta producció, gairebé 140.000 hectàrees, i Barcelona com a capdavantera en el nombre d’operadors, amb un creixement de l’11,4% en l’últim exercici, fins a un total de 1.824. Per conreus, la vinya és el majoritari, un 42%, i també el que presenta creixements més substancials (27,5%). Pel que fa a la ramaderia, ja hi ha més de mil explotacions, amb un 23% més de caps de bestiar.

LA XIFRA

140.000
hectàrees
de producció ecològica es concentren a la demarcació de Lleida, on s’hi destina més superfície.

LA FRASE

Treballem per escurçar circuits i abaratir costos en benefici del productor i el consumidor
Teresa Jordà
consellera d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació

Canvi d’hàbits en el consum

L’evolució del sector reflecteix, per la consellera, la “sensibilització social” i un canvi d’hàbits progressiu. En aquest sentit, Jordà va assenyalar que un 60% dels catalans consumeixen productes ecològics i un 34% de forma setmanal. Per acompanyar la tendència, el Departament ha engegat un procés de participació per crear un pla transversal que estarà a punt el 2023, coincidint amb la nova PAC, per impulsar la producció i fomentar el consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern preveu un PIB del 6% enguany i un 5,2% el 2022

barcelona

Enginyers, economistes i advocats demanen canvis en les administracions

barcelona
economia

Sindicats de CaixaBank apel·len al FROB i a Isidre Fainé

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 16,3% al març impulsades pels productes no alimentaris

Barcelona

L’atur cau en 8.715 persones a l’abril però hi ha 497.185 desocupats en total

barcelona

Comença a caminar La Zona, primer mercat digital solidari

barcelona

L’hotel BestPrice de Girona ha obert portes aquest cap de setmana

GIRONA
economia

Grifols guanya un 30% menys fins al març per la dificultat d’obtenir plasma durant la crisi

Els treballadors de Nissan es manifestaran el dia 13 pels “pocs avenços” de la mesa de reindustrialització

barcelona