Economia

Protagonisme del personal sanitari, bancari i turístic

Malgrat la pluja, dues concentracions van reivindicar a Girona el paper de les mobilitzacions de l’1 de Maig

UGT i CCOO es concentren a la plaça del Vi i la Intersindical fa el primer acte propi a Girona

La concentració de l’1 de Maig a Girona, convocada conjuntament pels sindicats UGT i Comissions Obreres a la plaça del Vi va atraure, malgrat la pluja, unes 250 persones. La situació laboral i les reivindicacions del personal sanitari, del sector de la banca i el turisme van ser protagonistes de les intervencions i les pancartes que s’exhibien a la plaça. Xavier Cases, secretari general d’UGT a les comarques de Girona, alertava que hi ha unes 40.000 persones en risc d’exclusió social a la demarcació i una de quatre persones en risc de pobresa malgrat tenir feina. “Per això continuarem reclamant tossudament als retalladors que donin la cara, reclamant la derogació de la reforma laboral i que es faci un pla de xoc per al sector turístic” deia Cases. En la mateixa línia. Belén López, secretària general de Comissions Obreres a la demarcació, va apel·lar a “reprendre les mobilitzacions, perquè el país està en deute amb els treballadors i treballadores”. Als canvis legislatius –per la reforma laboral–, López hi va afegir la reclamació “d’un salari mínim decent i d’un govern estable que garanteixi els drets laborals de la classe treballadora”.

A poca distància d’allà, al Mercadal i a la mateixa hora, la Intersindical-CSC va convocar també ahir el primer acte propi de l’1 de Maig a Girona que va congregar un centenar de persones. En aquest cas a les intervencions, entre d’altres, de treballadors autònoms o del sector de la banca i les seves reivindicacions laborals, s’hi va afegir la reivindicació independentista i dels drets lingüístics. Àngels Torrents, secretària general a la demarcació, va cloure l’acte apel·lant a fer créixer el moviment com a alternativa als sindicats tradicionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona