Economia

Els ERTO es podran allargar fins al 30 de setembre

El govern espanyol i els agents socials arriben a un acord

A l’Estat encara hi ha unes 600.000 persones en ERTO

El govern espanyol, la patronal i els sindicats van aconseguir ahir a la tarda desbloquejar les negociacions i van arribar a un acord perquè els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) s’allarguin fins al 30 de setembre. En un principi semblava que l’acord era difícil, perquè per un cantó el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luís Escrivà, mantenia que les noves exigències a les empreses per la nova pròrroga havien d’incentivar la reincorporació dels treballadors, proposta a la qual en un primer moment s’havia oposat la CEOE. Però finalment, ahir a la tarda, tot i l’absència de la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que estava malalta, es va fer una reunió en què es van poder solucionar les diferències i es va arribar a un acord.

Les noves condicions per allargar els ERTO, l’eina que ha permès a centenars de milers de treballadors de no haver d’anar a l’atur durant la pandèmia, s’aprovaran avui en un Consell de Ministres extraordinari.

L’acord explicita que es permet prorrogar l’aplicació de les mesures de seguretat adoptades al principi de la crisi sanitària i les mesures extraordinàries en matèria d’exoneracions de les cotitzacions a la Seguretat Social de les empreses.També prorroga les mesures extraordinàries en matèria de protecció per desocupació i totes les mesures complementàries de protecció necessàries per garantir l’estabilitat en l’ocupació. Així, mantindran la vigència les mesures relacionades amb extincions i acomiadaments, la interrupció del còmput dels contractes temporals, la salvaguarda de l’ocupació i els límits relacionats amb el repartiment de dividends i transparència fiscal i l’ús d’hores extraordinàries i noves externalitzacions. Escrivá va assenyalar ahir que encara hi ha cap a 600.000 treballadors que estan en situació d’ERTO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA