La Borsa
Més valors
Economia

Els economistes, a favor de reformar impostos

Un 55% suprimirien l’impost de patrimoni i un 70% modificarien el de societats

Els economistes modificarien de bon grat alguns impostos importants, entre els quals hi ha el de patrimoni, del qual demanen, en gran mesura, la supressió. Segons l’Enquesta de Situació Econòmica de Primavera 2021 del Col·legi d’Economistes de Catalunya, un 76,7% dels economistes catalans es mostren favorables a modificar l’impost sobre el patrimoni, entre els quals un 55,6% aposten per suprimir-lo. A banda d’això, un 69,7% es mostren partidaris de la modificació de l’impost de societats i entre aquests un 68,3% creuen que les societats no residents amb negocis en territori espanyol haurien de tributar per un impost de societats mínim i un 62,0% estan d’acord amb la conveniència de l’establiment d’un tipus mitjà mínim.

Un 82,8% dels enquestats defensen la modificació de l’impost de successions i el canvi que genera més consens (assenyalat per un 71,9% dels enquestats) és que caldria que fos bonificat per a descendents.

D’altra banda, la immensa majoria (70,2%) es mostren a favor de suprimir la diferència de tributació entre autonomies.

L’enquesta també ha consultat per l’evolució de l’economia. Així doncs, l’índex de confiança dels economistes es recupera de manera significativa en relació amb fa un any, passant del 3,62 al 4,20 per a l’economia catalana i del 3,33 al 4,22 per a l’economia espanyola. La previsió és que l’índex continuï recuperant-se i se situï en el 4,79 a finals del 2021 per a l’economia catalana i en el 4,76 per a l’economia espanyola.

Els economistes situen com a principals problemes de l’economia catalana l’impacte de la Covid-19 (un 70,4% marquen aquesta resposta), la situació política (un 53,6%) i l’atur (43,8%), unes preocupacions que també coincidien en enquestes anteriors. Respecte als fons Next Generation, consideren que haurien d’invertir-se prioritàriament en el desenvolupament del sistema de ciència i innovació (55,2%), la nova política industrial Espanya 2030 i en l’estratègia per a una economia circular (49,6%) i el desplegament i la integració d’energies renovables (39%).Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Banc d’Espanya alerta que 1,2 milions d’espanyols es troben en situació vulnerable per accedir als diners en efectiu

barcelona

Les matriculacions d’embarcacions d’esbarjo es disparen un 67,5% a Catalunya

barcelona

Quatre de cada deu empreses d’automoció incrementaran la plantilla durant el segon semestre

Barcelona

El Govern impulsarà per primera vegada una línia d’ajudes per a la inserció de persones trans al món laboral

Barcelona

L’AP-7 tindrà un 15% més de trànsit quan s’aixequin peatges

GIRONA

Catalunya acaba el juliol amb 35.955 aturats menys

Barcelona

Reempresa garanteix el relleu en dotze negocis de la demarcació

girona

Els sindicats avisen que encara hi ha 13.100 aturats més que el febrer del 2020 i 62.255 persones en ERTO

barcelona

El Govern fa efectiu el pagament dels 60 milions d’euros destinats a treballadors en ERTO i fixes discontinus

barcelona