Economia

Economia

Artesania com a revulsiu

L’Ajuntament d’Olot aposta pels petits artesans per reactivar els locals comercials buits del barri vell i per revitalitzar la zona

Ha creat un mapa en línia de l’artesania local

Al barri vell d’Olot, li calen revulsius i l’Ajuntament n’ha trobat un en l’activitat de petits artesans. Es tracta de creadors i professionals que hi ha establerts d’anys, alguns fins i tot de segones generacions, i d’altres que s’han establert recentment a la zona en el marc del projecte El taller dels Sastres –un projecte per dinamitzar els locals comercials tancats de la zona.

Coincidint amb la declaració d’Olot, per part de la Generalitat, com a punt d’interès artesanal, l’Ajuntament, l’associació La Iera i DinàmiG han creat un mapa de l’artesania en línia. És una de les diverses accions per potenciar i donar a conèixer l’artesania de la ciutat. Així, doncs, el mapa de l’artesania en línia, que es pot consultar a través del web eltallerdelssastres.cat, permet localitzar sobre el terreny els tallers i botigues d’artesania d’Olot. Actualment se’n poden localitzar una trentena en disciplines ben diverses, com ara la joieria, la tapisseria, el disseny, la costura, l’art o l’artesania alimentària. Paral·lelament, el nou web permet descobrir i conèixer detalls sobre la història i la tradició artesanal de la ciutat, a través de fotografies i entrevistes, així com del projecte El taller dels Sastres. També s’han elaborat postals artesanals amb un codi QR per tal d’accedir al mapa.

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha fet una crida a la ciutadania per sumar-se a aquesta iniciativa amb la voluntat d’aplegar el màxim nombre d’artesans possible. En aquest cas, cal omplir el formulari que trobaran al web. Una comissió mixta entre La Iera i DinàmiG s’encarregarà d’avaluar les sol·licituds, tenint en compte que siguin activitats recollides als repertoris de famílies d’oficis artesans i d’artesania alimentària i que siguin espais d’elaboració i venda; o bé que, a més de vendre, facin promoció activa de l’artesania i els seus valors.

Per altra banda, s’ha elaborat el distintiu Olot, punt d’interès artesanal, un adhesiu que els artesans inscrits al mapa podran col·locar als seus establiments per visibilitzar-los. Actualment també s’està treballant per desenvolupar i engegar diverses accions promocionals com ara la campanya Artesania és, que permetrà lligar els valors de l’artesania al barri vell per tal d’augmentar-ne la notorietat i reforçar la singularitat del centre històric d’Olot. Totes aquestes accions formen part del pla integral d’accions de millora (PIAM) del nucli antic d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró