Economia

La pensió per jubilació a Catalunya se situa en els 1.211 euros al juliol, vint euros per sobre de la mitjana estatal

La nòmina de les pensions al conjunt de l’Estat s’enfila fins als 10.200 milions d’euros, un 3,23% més que l’any passat

La pensió per jubilació a Catalunya durant el mes de juliol s’ha situat en els 1.211,85 euros mensuals de mitjana, segons ha informat el ministeri d’Inclusió i Seguretat Social. En total, a Catalunya s’han atorgat més d’1,14 milions de pensions per jubilació, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Pel que fa al conjunt de pensions –jubilació, viudetat, orfandat, incapacitat i favors de familiars-, a Catalunya se n’han concedit més d’1,74 milions, un 0,71% més en comparació al juliol de l’any passat. A l’Estat, la nòmina mensual de las prestacions contributives de la Seguretat Social es va enfilar fins als 10.202,294 milions d’euros, un 3,23% més que en el juliol de l’any passat

Pel que a la pensió mitjana a Catalunya, aquesta s’ha situat en els 1.073,32 euros durant el mes de juliol, un 2,25% més en termes interanuals. La de jubilació continua sent la més elevada, mentre que la d’incapacitat permanent se situa en els 1.088,96 euros mensuals. Pel que fa a la pensió de viudetat, aquesta és de 750,99 euros, mentre que les de favors de familiars i orfandat són de 662,33 i 413,26 euros, respectivament.

En total, l’Estat ha abonat 9.868.153 prestacions contributives, de 1.033,86 euros al mes de mitjana. La pensió de jubilació estatal va ser de 1.189,74 euros i aquest segment va concentrar dos terços de la nòmina general de les pensions (7.340 milions).

En l’estadística de juliol s’han incorporat les dades corresponents a les pensions que perceben el complement per bretxa de gènere, en vigor des del febrer. El ministeri informa que més de 28.400 pensionistes reben l’import mitjà de 61,62 euros. El nou complement consisteix d’una quantitat fixa al mes de 27 euros per fill, que s’aplica des del primer fill i fins a un màxim de quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona