Economia

Adjudiquen 3.000 pisos d’emergència

Es tracta de reallotjaments fets entre el 2015 i el 2020

L’AMB aprova la declaració d’àrees d’habitatge tens a 34 municipis

Les meses d’emergència de Catalunya van aprovar l’adjudicació d’un total de 2.997 habitatges entre els anys 2015 i 2020. La demarcació de Barcelona lidera els reallotjaments amb 1.705 durant aquests sis anys, seguida de Tarragona amb 583, Girona amb 506 i Lleida amb 203. L’any amb més reallotjaments va ser el 2017, amb 814. D’aquests, 451 a Barcelona, 169 a Tarragona, 152 a Girona i 42 a Lleida. Tot i aquest global, l’any amb més propostes favorables a Barcelona va ser el 2018 (304); a Girona, el 2017 (152); a Lleida, també el 2018 (51), i a Tarragona, el 2017 (169).

D’altra banda, el Consell Metropolità de l’AMB d’ahir va aprovar la declaració d’àrees d’habitatge tens als 34 municipis que ho havien sol·licitat. La declaració serveix per regular el mercat de lloguer d’habitatges i per desinflar els preus que han de pagar els inquilins, sovint considerats abusius.

D’aquests 34 municipis, n’hi ha 10 que ho han demanat per primer cop, de manera que s’ha fet una aprovació inicial en espera de superar un període d’exposició pública i fer la declaració definitiva. Són Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Tiana. Aquests s’afegeixen a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat, que també són en aprovació inicial, amb previsió que tots quedin declarats com àrees tenses al setembre.

Pel que fa a la resta, ja disposaven de la distinció com a àrea tensa i ara la renoven per a cinc anys més. Són Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

LA XIFRA

1.705
reallotjaments
a la demarcació de Barcelona aprovats per les meses d’emergència s’han fet entre el 2015 i 2020

Calella vol convertir locals buits en habitatge social

L’Ajuntament de Calella vol posar en marxa un pla pilot que permetria convertir baixos comercials buits en habitatge social. Només al carrer Jovara, que havia concentrat en el passat una important activitat comercial, hi ha identificats 254 locals en desús que podrien convertir-se ara en casetes per a joves i gent gran. El consistori no pot assumir el cost que això suposaria i l’estratègia implica incentivar la col·laboració amb els propietaris a través d’ajudes i incentius fiscals. Per això, l’Ajuntament preveu incloure en el pressupost del 2022 incentius fiscals i ajudes als propietaris perquè els transformin en habitatges i els posin al mercat de lloguer social. D’aquesta manera, podran donar una nova vida a aquests espais ara tancats. En un estudi previ que ha elaborat la Diputació de Barcelona apareixen també fins a una quinzena d’antics hotels i pensions, també ubicats en aquest carrer de Calella, que fa anys que estan tancats. La seva transformació, però, és més complexa, perquè molts d’aquests edificis estan fora de la normativa i caldrien obres milionàries per adaptar-los-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona