Economia

Puigneró: “Farem l’aeroport més verd d’Europa”

El vicepresident del Govern obre la porta a restringir l’accés a l’aeròdrom dels avions més contaminants en un futur

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha volgut fer palès el seu compromís amb el medi ambient després d’anunciar l’acord per l’ampliació de l’aeroport del Prat, que suposarà envair l’espai protegit de La Ricarda.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el també conseller de Polítiques Digitals i Territori s’ha compromès a reduir “al mínim” l’afectació de les actuacions sobre el territori i ha assegurat que l’aeròdrom serà “el més verd d’Europa”.

En aquest sentit, Puigneró no només ha parlat de les àrees naturals protegides, sinó que ha valorat la possibilitat de reduir la contaminació als accessos i ha obert la porta a restringir l’accés dels avions més contaminants en un futur.

“La lluita contra el canvi climàtic és una lluita de tots; si no assolim els objectius, serà un fracàs”, ha subratllat Puigneró, tot recordant que qualsevol actuació al Prat haurà de rebre el vistiplau de la Comissió Europea.

Per altra banda, el vicepresident del Govern ha fet una crida a les veus que s’oposen al projecte per “treballar junts”, tot remarcant la “importància” que suposa l’ampliació de l’aeroport per al conjunt de l’economia catalana.

“Qui es vulgui oposar al projecte ho haurà d’explicar; [...] tothom hi haurà de posar de la seva part”, ha comentat.

Per Puigneró, l’ampliació del Prat era una qüestió “irrenunciable” i confia que, gràcies a l’acord, Barcelona deixarà de ser un aeroport low-cost per ser un aeroport “de valor afegit”.

“Un dels grans problemes de l’economia catalana és que, per arribar al país, s’han de fer escales; i quan has de fer escales, perds competitivitat”, ha subratllat.

Finalment, també ha valorat positivament que s’hagi donat llum verda a establir noves connexions d’alta velocitat amb els aeroports de Girona i Reus per fer que Catalunya sigui “un país molt més competitiu”.

En aquest cas, Puigneró ha recordat que les actuacions a la xarxa ferroviària es completaran entre els anys 2022 i 2026, període en què s’hauran de dur a terme el projectes fixats en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona