Economia

Holaluz amplia capital per adquirir alguna comercialitzadora

La companyia elèctrica catalana fa una ampliació per 11.368.106,9 euros i es posa com a objectiu assolir un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques el 2023

La comercialitzadora d’energia Holaluz ha ampliat capital en 11.368.106,96 euros amb l’objectiu d’afrontar l’adquisició d’altres comercialitzadores de l’Estat espanyol a curt termini.

En aquesta operació, que va aprovar ahir la junta extraordinària d’accionistes, els prestamistes han estat MDR Inversiones -family office de la família Moratiel Llarena- i Mediavideo -family office de la família Romy-, titulars cadascun d’ells d’una participació inferior al 5% del capital d’Holaluz. En l’operació, estructurada a través d’un finançament subordinat necessàriament convertible en accions, la conversió del préstec serà de 13,81 euros per acció, amb la qual cosa hi ha una prima del 8,31% respecte de la cotització de tancament de les accions d’Holaluz en la sessió del dia anterior a l’anunci.

Fonts de la companyia admeten que que “la companyia ha aconseguit situar-se en una posició d’avantatge competitiu que li permet afrontar l’actual conjuntura de pujada de preus com una oportunitat per adquirir potencials comercialitzadores a Espanya.” Aquestes fonts afegeixen que, “sense ser aquest el nostre objectiu, això permetrà accelerar el nostre creixement, fins assolir un milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques gestionades a finals de l’any 2023.”

Fins al mes de juny d’enguany, la companyia ha aconseguit incrementar en un 51,9% les seves vendes consolidades respecte del primer semestre de l’any fiscal anterior -tot registrant un total de 186,8 milions d’euros davant dels Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi, fundadors de la comercialitzadora d’energia verda Holaluz 122,9 milions d’euros del semestre anterior- i doblar el seu marge brut respecte del darrer període de sis mesos auditat.

La campanya de Revolució a les Teulades d’Holaluz ha aconseguit consolidar-se, tot assolint les 6.295 instal·lacions gestionades, fins al 30 de setembre del 2021. A més a més, Holaluz suma actualment 378.202 client, tot creixent en més de 27.000 clients nets- i compta amb un portfolio de representació de més de 1.630 MW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró