Economia

El govern espanyol preveu mobilitzar fins a 16.000 milions amb el PERTE d’energies renovables, hidrogen i emmagatzematge

El pla aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres contempla la creació de 280.000 llocs de treball

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el PERTE d’energies renovables, hidrogen i emmagatzematge, un programa que el govern espanyol qualifica de “trencador” i que té com a objectiu accelerar la transformació del sistema energètic espanyol i reduir la dependència de l’exterior.

Segons ha informat la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, l’executiu té previst mobilitzar fins a 16.000 milions d’euros i crear 280.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts. El pla inclou actuacions com la introducció d’un distintiu d’energia ‘NextGen’ per fer el seguiment dels projectes, impulsar mesures d’acompanyament desenvolupar nous models de negoci en matèria energètica.

Segons ha detallat la també vicepresidenta tercera del govern espanyol, l’executiu impulsarà 25 mesures transformadores encaminades al desenvolupament de la capacitat industrial, nous models de negoci i la seva implantació al teixit productiu. Aquesta partida comptarà amb 3.585 milions d’euros d’inversió pública i anirà acompanyada de més de 5.300 milions d’euros d’inversió privada.

Pel que fa a les mesures d’acompanyament –el govern espanyol n’ha anunciat un total de 17–, aquestes disposaran d’ajudes públiques per 3.300 milions d’euros, i aniran acompanyades de més de 4.000 milions d’euros d’inversió privada. “Amb aquest PERTE es vol apuntalar les àrees associades a la transició energètica on Espanya està ben posicionada i reforçar aquelles amb menor presència”, ha subratllat Ribera.

Segons la ministra per a la Transició Ecològica, la implantació d’aquest pla “és la millor recepta per accelerar la transformació del sistema energètic”. Alhora, ha destacat la importància de reduir la dependència que té l’Estat en matèria energètica, en plena escalada del preu de l’electricitat. De fet, aquest dimecres el preu de la llum a l’Estat marcarà un nou rècord històric, situant-se per sobre els 290 euros per MWh.

En paral·lel, un dels objectius del PERTE és que almenys un 10% de l’energia generada a partir d’hidrogen renovable al conjunt de la Unió Europea provingui d’Espanya. Això suposaria que l’Estat hauria de produir almenys 4 GW d’energia a partir d’hidrogen renovable. En aquest sentit, l’objectiu final de l’executiu és “arribar a la plena descarbonització”, segons ha indicat Ribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar