Economia

El pla de baixes voluntàries de Telefònica afectarà unes 3.000 persones, després de la nova oferta dels sindicats

L’empresa assegura que els empleats no perdran poder adquisitiu el 2023 i acordat el teletreball voluntari fins al gener

Telefònica ha presentat als sindicats una nova proposta del pla de baixes voluntàries (PSI) que inclou la sortida d’un màxim de 2.978 treballadors majors de 54 anys.

Segons UGT, l’operadora ha elevat un 33% el percentatge d’adhesió de treballadors en àrees estratègiques, que abans era del 20%. El nombre de persones que compleixen els requisits per incloure’s al pla és encara més alt, de 4.532 persones. Tot i els moviments per part de la companyia, el sindicat creu que l’oferta és “insuficient perquè no s’admet la universalitat efectiva”, perquè es manté també un límit del 75% en les àrees amb excés de personal. D’altra banda, l’empresa ha acordat el teletreball voluntari per a tota la plantilla per evitar possibles contagis de Covid-19.

En la negociació de la pròrroga del II Conveni d’Empreses Vinculades (CEV), Telefònica també ha ofert una millora de la seva oferta amb una pujada salarial de l’1,5% dels sous l’any 2023 i s’ha compromès a crear 400 nous llocs de treball en els pròxims dos anys. A més, ha posat sobre la taula un plus de 300 euros no consolidable com a compensació per a la inflació d’aquest any.

D’altra banda, l’empresa també ha acordat amb els sindicats concedir la possibilitat de teletreball a tota la plantilla fins al 10 de gener, per prevenir possibles contagis de Covid-19 entre els treballadors. Telefònica no descarta aplicar la mesura més enllà de les festes de Nadal.

Pel que fa al PSI, l’empresa no ha modificat les propostes, que es mantenen en un 65% del sou per als nascuts abans del 1967 i en un 68% del que cobren els nascuts el 1967. A més, la companyia assumiria el cost del conveni especial de la Seguretat Social al 100% fins a complir els 65 anys o l’edat de jubilació ordinària, la pòlissa de salut, l’assegurança col·lectiva de risc i les aportacions del pla de pensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar