Economia

Brussel·les dona l’aval definitiu al primer pagament de 10.000 milions d’euros a Espanya del fons de recuperació

Calviño diu que és “una molt bona notícia” que “confirma el lideratge” de l’Estat en el desplegament dels plans

La Comissió Europea ha donat llum verda definitiva al primer pagament de 10.000 milions d’euros a Espanya del fons de recuperació. La Comissió Europea ha notificat aquest dimecres l’aprovació definitiva del primer desemborsament, un dia després que els 27 avalessin el desemborsament.

Espanya serà així el primer estat que rebrà el primer pagament, que se suma al prefinançament que Espanya ja va rebre a l’agost i s’elevava a 9.000 milions d’euros. Per accedir al prefinançament només era necessària l’aprovació del pla de recuperació, mentre que aquest pagament és el primer condicionat al compliment d’objectius fixats en el pla de recuperació.

“És una molt bona notícia”, ha dit la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, que ha assegurat que l’aprovació del primer desemborsament “confirma el lideratge” de l’Estat en el desplegament dels plans de recuperació. “Estem treballant per complir el calendari compromès amb les institucions europees”, ha afegit.

El primer pagament està condicionat al compliment de 52 objectius fixats al pla de recuperació que es corresponen a àmbits diversos, com la mobilitat, l’energia, el mercat laboral o la política fiscal.

A partir d’ara, el govern espanyol haurà de demostrar que ha complert els objectius marcats en el pla de recuperació per accedir a tots els pagaments. El següent desemborsament és de 12.000 milions d’euros i està condicionat a les principals modificacions en el mercat laboral, entre d’altres, per reduir la temporalitat.

El pla de recuperació d’Espanya s’eleva a 69.500 milions d’euros en ajudes. El govern espanyol no ha demanat accedir als préstecs que té assignats, que s’eleven a 70.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona