Economia

Catalunya paga el 45,5% de l’impost de patrimoni de l’Estat, més que qualsevol altra comunitat

Entre 2014 i 2019, el país ha recaptat 2.924,2 MEUR a través de més de 70.000 declarants

Catalunya paga el 45,5% de l’impost de patrimoni de l’estat espanyol, més que qualsevol altra comunitat. Així ho indica un estudi elaborat per la Generalitat a partir de les dades de l’Agència Tributària, que analitza la recaptació de l’import sobre el patrimoni entre els anys 2014 i 2019. Al llarg d’aquest període, Catalunya ha recaptat 2.924,2 milions d’euros a través de més de 70.000 declarants, mentre que la recaptació total a l’Estat ha ascendit a més de 6.400 milions d’euros. El fort pes de Catalunya té a veure amb el seu nombre d’habitats, tot i que les exempcions en altres comunitats com Madrid també hi juguen un paper important.

Segons indica l’informe, el nombre de declarants guarda relació amb el nombre d’habitants de cada comunitat i, per tant, és més elevat en aquelles comunitats amb una major població. Per altra banda, l’estudi fa referència a la capacitat normativa de les comunitats, que poden modificar els mínims exempts o establir bonificacions en quota que limiten el nombre de declarants obligats a presentar la declaració de l’impost.

La normativa estatal estableix un mínim exempt de gravamen de 700.000, tot i que algunes comunitats l’han reduït. És el cas de Catalunya (500.000 euros), l’Aragó (400.000 euros), Extremadura (500.000 euros) i el País Valencià (600.000 euros), el que implica gravar a un major nombre de contribuents. El cas oposat és la Comunitat de Madrid, que al tenir una bonificació del 100% de la quota a ingressar, fa que només aquells declarants que superin els dos milions d’euros de patrimoni hagin de presentar la declaració. A més, hi haurà persones a Madrid que, tot i superant el mínim exempt de 700.000 euros, no presentaran la declaració al no estar obligades. “En qualsevol cas, la bonificació suposa una quota a ingressar nul·la”, assenyala l’informe.

En aquest sentit, Catalunya ha aportat el 39,3% dels declarants total al conjunt de l’Estat entre els anys 2014 i 2019, el percentatge més elevat amb diferència. A continuació apareix el País Valencià, amb una quota mitjana de l’11,2%, i Andalusia, amb un pes del 9,5%. Pel que fa a Madrid, aquesta ocupa la quarta posició, amb un pes del 9,3% sobre el conjunt de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA