Economia

Acord per crear feina al sector lleter del Baix Empordà

Les persones gerents de les granges ramaderes lleteres tenen dificultat a l’hora d’ocupar els llocs de treball que ofereixen. A més, han detectat que alguns dels processos de selecció i adaptació al lloc de treball fracassen a causa de la desinformació de l’aspirant sobre la realitat del sector. Per mirar de solucionar dèficits, Llet Nostra i el Consell Comarcal del Baix Empordà han tancat un acord de col·laboració per ajudar la ramaderia a trobar persones idònies per ocupar els llocs de treball que demanden.

En aquest sentit, orientadors laborals de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà han fet formació per conèixer millor el sector ramader lleter i les seves oportunitats laborals. Els professionals van visitar la granja de l’EVAM de Monells, on s’explica la importància del paper de les petites i mitjanes granges lleteres en el conjunt de la societat i en el seu entorn. Unes explicacions que donen valor al sector lleter i exposen les diferents professions relacionades amb el sector.Després, la veterinària de la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà de Llet Nostra, Anna Targa, va impartir una xerrada sobre les característiques dels llocs de treball, així com de les ofertes laborals més habituals que proposen les granges.Per Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció econòmica i Turisme, “amb aquesta formació es podran identificar més fàcilment aquelles persones que per les seves aptituds, actituds i habilitats puguin ser candidates a ocupar un lloc de treball en una granja. Esperem així, com a administració que som, a col·laborar al fet que els processos de selecció siguin més eficients en benefici tant de l’empresa com del futur treballador”.Per la seva banda, Anna Targa, recorda que “a les granges de Llet Nostra busquen persones que els agradi treballar amb els animals i a l’aire lliure. Que vulguin col·laborar en la producció de llet de qualitat tot cuidant les vaques: alimentant-les, mantenint el lloc net i munyir-les. Però també es necessiten persones més qualificades per manejar maquinària agrícola o fer els controls de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona