Economia

La cooperativa de Villar rep suport de la consellera

Agricultura destina 19 milions per a impulsar la competitivitat del sector agroalimentari en la comarca dels Serrans.

El CELS ha fet arribar un escrit amb projectes de futur per al camp.

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha assegurat davant els directius de la cooperativa El Villar, que el govern valencià ha destinat els darrers tres anys, 19 milions d'euros per tal d'impulsar la competitivitat del sector agroalimentari en la comarca dels Serrans.

Aquestes declaracions les ha realitzades durant una visita que ha girat per les instal·lacions d'aquesta cooperativa, exemple d'innovació i gestió per a la resta d'entitats semblants de la comarca i que aglutina un total de 1.195 associats provinents d'aquesta mateixa localitat i de la rodalia, com és el cas d'Andilla, Figueroles de Domenyo, La Llosa del Bisbe, Xulella, Xestalgar, Bugarra, Casinos, Llíria i Domenyo.

Una cooperativa, la finalitat de la qual se centra en la elaboració i comercialització de vins i d'olis, sense deixar de cantó els fruits secs i els productes hortofructícoles.

Com que l'estratègia de la Conselleria, sembla que passa per aconseguir una major racionalitat i modernització de les explotacions, els directius d'aquesta cooperativa agrícola dels Serrans, li han plantejat a la consellera Maritina Hernández, una sèrie de propostes encaminades a possibilitar un salt qualitatiu en les tasques de producció del sector agrari de les terres de secà.

El CELS fa reivindicacions

Davant la visita de la consellera d'Agricultura, el Centre d'Estudis La Serrania, va lliurar dies abans a la Junta Rectora de la Cooperativa del Villar, un escrit mitjançant el qual li demana que el més aviat possible, es faça realitat el conreu en comú, donada l'expectació originada a causa del gran nombre de propietaris que ja han manifestat adherir-se a aquest sistema de producció.

Li ha demanat que es potencie el sistema de conreu en comú com a alternativa a les explotacions agrícoles amb propietaris però sense llauradors, hagut compte que les bondats del sistema, resulte fàcilment avaluables, degut a l'existència del mateix disseny en altres cooperatives del País Valencià.

El sistema de conreu en comú, ha de ser un pas previ, segons el CELS, a altres iniciatives que possibiliten una millora de la qualitat de vida dels llauradors de s'hi decanten per aquesta via i que, al mateix temps, aprofite de promoció de treball en aquest sector a altres persones que vulguen fer d'operaris.

Així mateix, el Centre d'Estudis pensa que no pot obviar-se el desenvolupament de l'agricultura ecològica, un camp en el que la comarca ofereix bones perspectives. Finalment, al document lliurat, manifesta que es fa imprescindible la sectorialització i ordenació de conreus als termes municipals que, com el de Villar, esdevé massa atomitzat i insta a l'ordenament de conreus segons les partides de cada terme, a fi d'optimitzar recursos, procediments agrícoles i fins i tot hàbits de treball.

El Centre d'estudis de la Serrania opina que amb l'actual situació de crisi per la qual travessa la societat, no es poden aplicar polítiques de pegats i adherits de qualsevol manera o a qualsevol preu. El sector agrari necessita d'un projecte de futur, que ha de passar ara per les cooperatives considerades de segon grau, degut a la situació d'accelerat envelliment i a la manca de professionalització de l'agricultura en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona