La Borsa
Més valors
Economia

Ryanair cancel·la setze vols amb origen o destinació a Catalunya

La tercera jornada de vaga provoca endarreriments a vuit vols a l’aeroport del Prat i quatre a Girona

La protesta dels tripulants de cabina obliga l’aerolínia a anul·lar una quarantena d’operacions a l’Estat espanyol i endarrereix més de 200 vols

La tercera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha obligat la companyia a cancel·lar setze vols que tenien com a origen o destinació aeroports catalans aquest diumenge, segons el sindicat USO, una de les organitzacions que convoquen l’aturada.

En la tercera jornada de vaga a l’aerolínia irlandesa no s’han enlairat 14 vols que havien de sortir o aterrar a Barcelona-El Prat i també s’han quedat a terra dos trajectes programats a l’aeroport de Girona-Costa Brava. El balanç provisional  fins a la una del migdia era de sis vols  anul·lats amb sortida de Barcelona i sis més que hi tenien l’arribada.

Fins a les set del vespre la protesta també ha provocat el retard de vint-i-tres vols a l’aeroport de Barcelona (9 de sortida i 14 d’arribada) dotze al de Girona (quatre sortides i vuit arribades).

Les cancel·lacions i els retards han provocat les queixes d’alguns dels afectats a l’aeroport de Barcelona.

La vaga afecta altres aeroports de l’Estat i coincideix avui amb altres a Bèlgica, França i Portugal.  En total, fins a les set s’han cancel·lat un total de 54 vols amb origen o destí a aeroports espanyols i 208 han patit retards. Amb aquestes últimes dades s’eleven a 129 els vols anul·lats des de divendres a tot l’Estat i a més de 300 els vols afectats per retards.

Ahir dissabte, l’aerolínia de baix cost ja va haver de cancel·lar dos vols a Barcelona i dos més a Girona per la segona jornada vaga i es van registrar retards 18 vols, dels quals 16 a la capital catalana.


L’aerolínia minimitza la incidència de la vaga
Ryanair ha admès “petites alteracions” per la vaga dels treballadors dels darrers dies, que considera “menor i poc secundada pels tripulants de cabina”. L’aerolínia atribueix la majoria d’incidències a la vaga dels treballadors del control aeri de Marsella i a “tempestes elèctriques al sud d’Europa”. Tot i això, ha assenyalat en un comunicat que “menys del 2% dels 9.000 vols de Ryanair programats per a aquest cap de setmana s’han vist afectats”.

En canvi, la secretària general d’USO a Ryanair, Lidia Arasanz, ha atribuït les incidències a la vaga dels tripulants de cabina i ha exigit a l’empresa que “compleixi la legislació espanyola i acati les resolucions judicials i que s’assegui a negociar el conveni”.

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat sis jornades de vaga (els dies 24, 25, 26 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol) per pressionar Ryanair perquè apliqui drets laborals bàsics, com dies de vacances i dret de vaga, i les sentències judicials, així com aconseguir tancar un conveni i unes condicions de treball dignes.

A la vaga estan convocats els 1.890 treballadors de Ryanair i de les agències de contractació Crewlink i Workforce de les deu bases espanyoles: Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma de Mallorca, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa.Els tripulants de cabina de Ryanair inicien cinc mesos de vaga

barcelona
HOTEL LA TORRE
CALELLA DE PALAFRUGELL (BAIX EMPORDÀ)

Paisatge, serenor i calma, al balcó de la platja del Canadell

CALELLA DE PALAFRUGELL

Estudi pioner per a un nou tap de suro per a escumosos

palafrugell

GiFood creix en usuaris i estudia arribar a Fornells

GIRONA
MARIA DOLORS JOFRA
Directora de l'Hotel La Torre de Palafrugell

“El nostre client habitual busca repòs però també activitat”

La sequera fa avançar la verema en el raïm vermell

vilafranca del penedès

El comerç, molest amb les mesures d’estalvi energètic

GIRONA

Alemanya busca personal

Berlín

Senyalitzen ports del Ripollès per atraure turisme esportiu

Ripoll