Economia

Estats Units

Twitter cau gairebé un 10 % després del pas enrere de Musk

El magnat respon amb un meme a l’amenaça de la tecnològica de portar la compra als tribunals

Les accions de Tesla perden al voltant d’un 6%

Twitter ha perdut gairebé un 10 % aquest dilluns a la borsa de Wall Street en el primer dia de cotització després que el multimilionari Elon Musk anunciés que renunciava a comprar l’empresa.

La xarxa social ha baixat un 9,9 % en el seu pitjor moment de la jornada, a les 14.36 hora local (20.36 hora catalana), i s’ha mantingut a prop d’aquest valor, en uns 33,17 dòlars per acció, una hora i mitja abans del tancament de la sessió.

Elon Musk va anunciar divendres passat al regulador borsari la seva intenció de cancel·lar la compra per 44.000 milions de dòlars que va acordar amb Twitter a l’abril. L’empresa ha respost a l’anunci amb l’amenaça d’una demanda per forçar als tribunals l’aplicació de l’acord signat i, potser, buscar una compensació econòmica. La tecnològica ha avançat que portarà el cas davant el Tribunal de Cancelleria de Delaware, una cort especialitzada en grans disputes comercials.

Aquest dilluns Musk ha volgut donar la seva pròpia versió de la negociació a través d’un mem penjat a la mateixa xarxa social. El fundador de Tesla i SpaceX ironitza que hi sortiria guanyant si la compra arriba als tribunals, perquè l’empresa es veuria obligada a divulgar la informació sobre els comptes falsos o bots a la xarxa social.

El fundador de Tesla i SpaceX al·lega que Twitter li hauria proporcionat dades “falses i enganyoses” durant les seves negociacions i que no li ha facilitat la informació sobre els comptes falsos, una dada que considera necessària per tancar la compra. Twitter defensa que menys del 5 % dels usuaris són bots o spam, però el magnat d’origen sud-africà considera que aquesta dada és inferior a la real.

Molts analistes creuen que la qüestió dels bots és només una excusa de Musk per fer marxa enrere en una operació que cada vegada sembla més ruïnosa. L’empresari va acordar la compra de la companyia a un preu de 54,20 dòlars per acció, un valor que suposava una notable prima sobre la cotització d’aquell moment i encara més sobre la d’aquest dilluns.

Avui també han caigut de manera notable a la borsa les accions de Tesla, que ha retrocedit així un 6 %. L’automobilística d’Elon Musk ha perdut un terç de la seva capitalització aquest any, cosa que de retruc afecta la fortuna del seu fundador.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La zona euro creix un 0,3% en el primer trimestre i deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona