Economia

Guardons

Presumeixen de talent

La ‘start-up’ Theker és la guanyadora de la segona edició dels premis Fet a Catalunya

La iniciativa vol donar valor a l’emprenedoria industrial

Una empresa emergent formada per cinc enginyers electrònics i de telecomunicacions que gràcies a la robòtica, la intel·ligència artificial i la visió per computador ha desenvolupat una tecnologia pròpia per soldar de forma més eficaç i sostenible amb un consum energètic mínim ha estat la guanyadora de la segona edició dels premis Fet a Catalunya, convocats per l’entitat Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC). El guardó, que va acompanyat d’una dotació econòmica de 6.000 euros, ha volgut distingir l’empresa Theker perquè, destaca, ha creat una innovadora tecnologia de soldadura i de soldadura microelectrònica pionera a tot el món, “canviant el paradigma de fabricació de la indústria electrònica i els semiconductors i fomentant l’economia circular”. La solució que ha ideat l’empresa resol la problemàtica del residu electrònic reutilitzant i reciclant components electrònics. La start-up també ha desenvolupat un robot de soldadura microelectrònica de components que redueix els costos del 25% i fa que el procés sigui vint vegades més precís i fins a cent vegades més ràpid.

Els premis Fet a Catalunya es van entregar dimecres a la seu de l’empresa de maquinària i combustibles per a l’embalatge Plasticband, a Granollers. Oriol Brutau, president de NEEC, va entregar el guardó als guanyadors i també va distingir els finalistes: Flick3d, Artea, Adan i Showee. També es va fer un reconeixement a l’empresa industrial catalana concedint dos accèssits a la firma de roba sostenible IAIOS pel seu producte fet 100% a Catalunya i al fabricant de sabó en pastilles NicePack en la categoria de producte acabat aquí.

Ecosistema enllaçat

Els premis Fet a Catalunya de NEEC volen distingir aquells emprenedors i empresaris que en els darrers set anys han ideat o desenvolupat a casa nostra un projecte, un producte o un servei innovador. L’objectiu és donar valor a la fortalesa, la capacitat d’innovació i la resiliència del teixit emprenedor català i establir un lligam amb les companyies més consolidades. Així, són patrocinadors dels guardons grups tan sòlids com Plasticband, Aprop Marketing, Fluidra-Sacopa, Imrepol, La Fageda, Proquimia, Tapla, Plusfresc i Druids.

Com ha denunciat aquesta setmana el president de Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya en una publicació a Linkedin que ha tingut molt de ressò, “el sector industrial no rep gaire suport a Catalunya, (...) el país s’ha convertit en un hub mundial d’emprenedoria tecnològica, una regió important per a la indústria tech, però això ens fa oblidar que tenim una tradició industrial centenària que segueix en actiu”. Per això, ha explicat a aquest diari, va tenir la idea d’engrescar “companyies líders al seu sector” i aquest és l’origen dels premis Fet a Catalunya. “Volem empoderar la indústria, visibilitzar-la, facilitar l’arrelament de la indústria al territori i connectar generacions”, resumeix Brutau. En aquest segona edició, més de 300 empreses s’han descarregat els documents d’inscripció i 28 van accedir a la fase final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona