Pineda lidera a l'Alt Maresme un projecte per allargar la temporada turística

Té el suport econòmic del Servei Català d'Ocupació i la complicitat d'empreses de la zona

«Els límits locals no han d'existir quan es tracta d'aplicar estratègies de desenvolupament econòmic». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), va presentar ahir en solitari –no hi havia cap representant de la resta dels ajuntaments implicats– el projecte Innovadors, que lidera el municipi i que centra els seus esforços a ampliar una temporada turística que ara no s'allarga més enllà de l'octubre. La captació de grans esdeveniments culturals, esportius o lúdics és una de les propostes que hi ha sobre la taula de negociació igual que hi és la formació de nous treballadors del sector i la d'aquells que ja hi treballen, però que volen millorar i que els ha de garantir la reducció de la temporalitat de la seva feina.

La regidora de Promoció Econòmica de Pineda, Edurne Macazaga (PSC), va puntualitzar que l'aportació del Servei Català d'Ocupació (SOC) és de 400.000 euros i que els quatre ajuntaments cobriran la resta fins a assolir el pressupost global, que puja a 423.920 euros. Per Amor, la formació és «indispensable» per poder afrontar el repte que «els hotels tanquin el menor nombre possible de mesos» i considera que aquesta primera iniciativa de col·laboració entre municipis que tradicionalment s'han fet la competència en matèria de turisme «és un pas endavant per lluitar plegats contra la crisi actual».

Les línies d'acció perquè el projecte obtingui els resultats esperats impliquen organitzar conjuntament l'oferta d'activitats complementària i facilitar l'accés conjunt a les infraestructures esportives, culturals i socials de tots els municipis implicats.

A més, es facilitarà a les empreses del sector interessades estudis de viabilitat perquè afrontin amb garanties l'allargament de la temporada.

Un model exportable a altres territoris

El director del SOC, Juan José Berbel, va valorar la iniciativa iniciada a l'Alt Maresme i va assegurar que «pot configurar-se com un model exportable a altres comarques». Berbel va parlar d'una possible creació de llocs de treball, que pot arribar a donar cobertura a 250 persones. «La coordinació entre els municipis i entre el sector públic i privat afavoreix l'èxit de la proposta», va valorar el director. Per la seva banda, Xavier Amor va assenyalar que un dels àmbits en què s'obren oportunitats per complementar l'oferta turística és el sector agroalimentari i també la potenciació del Parc Natural del Montnegre i Corredor. «Estem treballant en uns deu nous productes desestacionalitzadors, dels quals voldríem posar al mercat aproximadament la meitat amb vista al 2010», va especificar la regidora de Promoció Econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.