Economia

El preu del lloguer a Girona és un 14% més car que fa un any

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona conclou que el lloguer ha crescut un 33% en 15 anys a Girona ciutat, on el preu és de mitjana és de 763 euros

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha publicat el seu informe trimestral del preu del lloguer, elaborat a partir de les dades de fiances registrades. Les dades confirmen l’acceleració dels últims cinc anys i continuen registrant un rècord del preu des de la crisi immobiliària del 2008.

Girona és la ciutat de la demarcació que assoleix un increment més alt, concretament del 14,3% amb un any. Actualment, el preu mitjà de lloguer és 762,28 euros. Tant a Figueres i Olot el preu mitjà ha augmentat un 13% amb un any, situant-se a 544 i 540 euros respectivament. Mentre que a la zona de la costa, que inclou els preus de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Calonge i Palamós, un pis es lloga per uns 705 euros, gairebé un 11% més que el primer trimestre de l’any 2022.

L’informe apunta que la tendència, però, no és uniforme si es comparen amb les xifres del darrer trimestre. Els resultats mostren que la capital gironina ha viscut un increment d’un 10%, si bé el creixement no ha estat tan gran en les altres zones. Respecte a l’últim trimestre del 2022, el lloguer a Figueres i Olot ha crescut un 3% mentre que a la costa el preu de mitjana s’ha mantingut igual.

Durant el primer trimestre del 2023 es van registrar 733 contractes a la ciutat de Girona. La majoria dels contractes firmats estaven situats a la xifra de 600 i 750 euros amb una superfície de mitjana de 81 m2.

L’informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona evidencia que el preu del lloguer manté una recuperació pràcticament sostinguda des de la crisi immobiliària. Si l’any 2008 un pis es llogava de mitjana a la ciutat gironina per 569 euros, el 2018 per 597 euros fins a arribar als 762 euros del primer trimestre. A escala global el lloguer ha crescut un 33% en quinze anys a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA