Economia

economia

La inflació a la zona euro, la més baixa des de l’esclat de la guerra d’Ucraïna

La taxa d’inflació interanual va caure el mes de juny de sis dècimes a la zona euro, fins al 5,5%, i de set a la Unió Europea, fins al 6,4%, en els dos casos el nivell més baix des de l’esclat de la guerra d’Ucraïna i l’inici de la forta escalada de preus. Així ho va indicar ahir l’oficina d’estadística comunitària, l’Eurostat, que, malgrat tot, ha revisat d’una dècima a l’alça l’IPC subjacent, el que no té en compte ni els preus de l’energia ni el dels aliments no elaborats. Al juny, la taxa va pujar de dues dècimes i es va situar en el 5,5%, prop del màxim històric registrat el març, de 5,7%, segons informen Efe i l’ACN. L’Estat espanyol s’anota la segona taxa d’IPC més baixa després de reduir-la d’1,3 punts, fins a l’1,6%, el mateix nivell que Bèlgica i només per sobre de Luxemburg (1%). Lideren el rànquing Hongria, amb un IPC disparat fins al 20%, Eslovàquia (11,3%) i la República Txeca (11,2%), segons les dades de l’Eurostat.

A tota la zona euro, la bona evolució dels preus s’explica per l’abaratiment de l’energia, del 5,6% en termes interanuals. Per contra, l’escalada dels aliments no s’atura i torna a destacar el seu encariment, de l’11,6%. Són, però, nou dècimes menys que el mes de maig. També va créixer el preu dels béns no industrials i dels serveis, en els dos casos ranejant el 5,5%.

En termes intermensuals, l’import dels productes a la zona euro va augmentar del 0,3%, amb els serveis (0,6%) i els aliments, l’alcohol i el tabac (0,3%) com els principals impulsors. L’energia i els béns no industrials, en canvi, van experimentar una caiguda del 0,7% i del 0,1%.

http://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/2314439-la-inflacio-a-l-eurozona-la-mes-baixa-des-de-l-esclat-de-la-guerra.html

2314439



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona