Economia

El TSJC anul·la les taxes d’escombraries per a habitatges turístics a Torroella de Montgrí

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu guanya el recurs contra l’ajuntament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) en un nou recurs contenciós administratiu. En aquesta ocasió, el recurs es va presentar contra la modificació de l’ordenança fiscal que regulava l’augment de la taxa d’escombraries pels habitatges d’ús turístic (HUT) de Torroella de Montgrí per a l’exercici 2021. La nova sentència anul·la les taxes per a la recollida, transport i eliminació de residus, així com la taxa per a la intervenció municipal en les activitats i instal·lacions. El consistori baix-empordanès haurà de fer front al pagament dels costos judicials, fixats en un màxim de 2.000 euros.

Aquesta és la segona vegada que l’ATA obté un veredicte favorable del TSJC en aquest afer. En el passat, l’Associació, juntament amb diversos propietaris d’HUT, ja havia recorregut contra l’augment de la taxa d’escombraries per a l’any 2020, assolint una sentència favorable del Tribunal Suprem. Aquesta decisió va obligar l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a reemborsar l’import pagat de més als afectats, amb els interessos corresponents.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona considera que les actuacions de l’ajuntament en ambdós casos no s’ajustaven al dret i adverteix que si altres ajuntaments intenten regular els HUT sense una base sòlida i fonamentada, també recorreran als tribunals.

Els HUT havien estat inclosos dins la categoria d’establiments comercials i industrials amb l’entrada en vigor de la taxa el 2021, un canvi que va comportar un augment significatiu en l’import dels rebuts. L’ATA va considerar que no hi havia justificació objectiva per a aquest increment i que gravar més la taxa d’escombraries als HUT amb llicència de lloguer turístic era injustificat. L’entitat argumenta que els HUT no són establiments comercials ni indústries, sinó habitatges cedits pel seu propietari per a lloguer turístic, i els residus que generen no són diferents dels d’un habitatge residencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona