Economia

societat

Marxa lenta de taxis i nova protesta per la Diada

Centenars de taxistes van protagonitzar ahir una marxa lenta de protesta que va dificultar la circulació en alguns carrers de Barcelona. Convocats per Élite Taxi, el col·lectiu va tornar a protestar per denunciar la sanció de 123.000 euros que els ha imposat l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per haver fet boicot a Uber i altres plataformes. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, va anunciar una nova jornada de mobilitzacions per al pròxim 11 de setembre, coincidint amb la Diada de Catalunya.

“Volem denunciar que des d’una institució catalana se’ns està reprimint amb una multa que ningú entén”, va dir Álvarez, que ja va assegurar que el sector “pararà” i “posarà tots els taxis” a la Gran Via de Barcelona. “El groc i el negre no treballarà i es plantarà per dir que a Catalunya no es vulneren els drets fonamentals”, va defensar Álvarez, que no va descartar una vaga indefinida i va assegurar que després de la Diada “vindran més mobilitzacions”.

Álvarez va comparar l’ACCO amb els nazis i va assegurar que l’organisme “està actuant com un tribunal polític”. “Ens estan intentant reprimir amb una multa que no podem pagar, és la desaparició d’Élite Taxi amb totes les conseqüències que això comporta”, va lamentar Álvarez.

Ahir la mobilització va sortir a les deu del matí de la plaça Espanya i va acabar davant del Parlament, després de fer una aturada a la seu de l’ACCO a Via Laietana, on van llançar una traca de petards. Segons els organitzadors, la marxa va aplegar més de 500 vehicles. L’Ajuntament de Barcelona va rebaixar la xifra fins a gairebé la meitat, 255 taxistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona