Economia

Catalunya té 418.000 pisos buits, un 10,7%, segons Tinsa

La taxadora insta a minimitzar aquest percentatge i apel·la a la col·laboració público-privada per cobrir la demanda insatisfeta d’habitatge

Catalunya disposa de 418.612 habitatges buits, un 10,7% del total, segons dades d’un estudi elaborat per l’entitat taxadora Tinsa. Les dades, que suposen que en un de cada deu habitatges no hi viu ningú, corresponen al 2021, i suposen un descens del parc de pisos buits respecte al 2001, vint anys abans, en què el nombre d’habitatges lliures era de 450.691, un 13,5% del total.

Barcelona sumava 808.751 habitatges l’any 2021. 50.823 més que vint anys abans. Del total, fa dos anys n’estaven desocupats 75.476, això vol dir un 9,3%, un percentatge una mica inferior al del conjunt del país.

Tinsa considera que la capacitat per solucionar el problema actual d’accés a l’habitatge en aquestes zones és limitada ja que alguns pisos presenten condicions d’inhabitabilitat, processos jurídics associats o els seus propietaris les mantenen fora del mercat. Per aquest motiu, resulta difícil ajustar l’oferta i la demanda del mercat, per bé que cal intentar minimitzar el volum d’habitatge buit mentre hi hagi demanda insatisfeta d’habitatge principal.

La taxadora proposa augmentar l’oferta a les ubicacions més tensionades basant-se en la col·laboració público-privada; mantenir la seguretat jurídica i el dret a la propietat privada; replantejar el model de ciutat i potenciar un model de creixement territorial distribuït en capitals secundàries que no concentri excessivament la població en un nombre reduït de capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva