Economia

Vueling pacta un conveni fins al 2025 amb tripulants de cabina i personal d’oficines

Els increments salarials es vincularan als resultats de la companyia i a l’IPC

L’aerolínia vol reprendre les converses amb el col·lectiu de pilots

L’aerolínia Vueling ha pactat amb els sindicats un nou conveni col·lectiu per a tripulants de cabina i empleats d’oficines de la companyia que estarà vigent fins al 2025 i que contempla augments de sous lligats als resultats de l’empresa i a l’evolució de l’IPC.

Segons informa Efe, després de mesos de negociació, Vueling ha segellat un acord que ha estat avalat pels afiliats de Stavla, de manera que la companyia es garanteix la pau social amb el col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers, que van convocar aturades durant diverses jornades entre el novembre passat i finals de gener del 2023.

Segons un comunicat de la companyia del grup IAG, amb caràcter retroactiu, per a l’any passat s’estableix “un increment salarial consolidat del 4,5%, un pagament no consolidat anual del 0,8% del total del salari anual del 2022” i una millora de les condicions laborals amb un valor equivalent a l’1,2% de la massa salarial”.

Pel que fa al 2023, s’ha acordat un increment del 3% consolidat, que pot arribar al 4%, a més d’un pagament no consolidat de fins a l’1,5%. L’acord segellat amb els sindicats ja preveu l’augment del 6,5% en taules que la companyia va concedir el 2021.

Per als anys posteriors, és a dir, fins al 2025, el pacte estableix “un esquema d’augments consolidats i no consolidats lligats als resultats de l’empresa i a l’increment de l’IPC”, assegura Vueling.

El IV Conveni Col·lectiu de TCP i oficines inclou, així mateix, diferents aspectes en matèria de contractació, règim de treball, descansos i vacances, mesures de productivitat, millores en matèria de conciliació i condicions laborals i beneficis socials, entre d’altres mesures.

D’altra banda, Vueling ha avançat que vol “reprendre” les converses amb els pilots, encara que el conveni d’aquest col·lectiu venç el desembre del 2024, i “obrir una línia de diàleg constructiu per buscar fórmules conjuntes en benefici de tots aprofitant el potencial de creixement en flota i equips”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona