Economia

unió europea

La UE suavitza les exigències de reducció d’emissions dels vehicles

L’entrada en vigor de la normativa Euro 7 s’ajorna dos anys tant pels turismes com pels vehicles pesants

Els països de la Unió Europea han acordat ajornar dos anys l’entrada en vigor de la normativa Euro 7, el nou conjunt de normes sobre les emissions dels cotxes i que té com a objectiu final aconseguir que tots els vehicles que es venguin a la UE siguin zero contaminants l’any 2035, informa l’ACN. En el cas dels turismes, explica l’agència, els socis comunitaris han convingut traslladar l’entrada en vigor del reglament del 2025 –proposta inicial– al 2027, mentre que en el cas dels vehicles pesants passarà del 2027 al 2029. Per altra banda, els límits màxims d’emissions en l’Euro 7 per a automòbils lleugers –els més nombrosos– seran els mateixos que en l’Euro 6. En el cas dels vehicles pesants, en canvi, s’estableixen límits d’emissions més exigents.

Més enllà de fixar nous límits, la posició dels Vint-i-set inclou algunes novetats. Per una banda, introdueix límits per a les emissions no relacionades amb l’escapament, com per exemple les emissions derivades de partícules de frens o la taxa d’abrasió dels pneumàtics. També han proposat nous requisits mínims de rendiment per a la durada de les bateries dels cotxes elèctrics i han imposat requisits més estrictes sobre la vida útil del vehicle. A part, la posició també conté una disposició especial sobre els autobusos urbans per garantir que es garanteix l’objectiu de zero emissions per al 2030. Segons ha defensat la presidència espanyola del Consell de la UE en un comunicat, la posició dels estats estableix “un equilibri adequat entre requisits estrictes en matèria d’emissió de vehicles i esforços addicionals per a la indústria, en un moment en què els fabricants d’automòbils estan en plena transformació cap a la producció d’automòbils de zero emissions”. “Arribem a un equilibri entre els costos d’inversió de les marques fabricants i millorem els beneficis ambientals derivats de la regulació”, afegeix la nota recollida per l’ANC. No obstant això, la posició del Consell de la UE rebaixa les pretensions inicials de la Comissió Europea, que apostava per una implementació més accelerada de l’Euro 7. Amb l’anunci d’aquest dilluns, el Consell ja disposa ara d’un mandat per iniciar les negociacions sobre el reglament amb el Parlament Europeu, que encara ha d’adoptar la seva posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA