Economia

L’economia gironina consolida la revifalla durant el 2022

Se situa a nivells d’atur i de creació d’ocupació previs a la pandèmia

Les dades del quart Informe territorial de la demarcació de Girona, que acaba de fer públic el servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, mostren com l’impacte negatiu i la crisi que va generar la pandèmia de la covid-19 en l’activitat econòmica a tota la demarcació ha quedat enrere.

L’estudi presenta les principals magnituds econòmiques de les comarques gironines, la seva evolució durant l’any 2022 i l’anàlisi comparativa amb l’any anterior, en què ja s’intuïen els brots verds que ara s’han consolidat. Van créixer gairebé tots els grans sectors d’activitat econòmica a la demarcació i l’atur va patir una gran davallada.

“És una molt bona notícia que l’economia gironina hagi recuperat l’embranzida i segueixi enfortint-se any rere any. Diu molt del teixit empresarial de la demarcació, dels agents econòmics i de les organitzacions que els donen suport”, ha destacat el vicepresident primer i diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Pau Presas.

El nombre de persones aturades registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la demarcació va disminuir en 3.533 persones el 2022 (un -9,9 %) en relació amb l’any anterior. Aquest descens tan significatiu li permet situar-se en els paràmetres del 2008, amb 32.230 aturats i una taxa d’atur registrada del 8,7 % a les comarques gironines.

A això, s’hi ha d’afegir que el nombre d’empreses va créixer un 1,1 % més que l’any anterior i es va situar en 27.821, segons dades de la Seguretat Social. La particularitat del teixit empresarial gironí és que el 97,4 % d’aquestes empreses són o microempreses (fins a 9 treballadors) o petites empreses (de 10 a 49). Tots els sectors es van veure reforçats, especialment el de la construcció, amb un increment del 2,3 %, i el de serveis, de l’1,1 %, que és el predominant pel gran nombre d’empreses que engloba (21.280).

Lligat a aquest fet, es van generar més llocs de treball en tots els grans sectors d’activitat econòmica a excepció de l’agricultura, que va patir un retrocés del 0,5 %. Els llocs de treball es van incrementar sobretot en la construcció (4,5 %), la indústria (3,6 %) i els serveis (2,1 %).

Les dades confirmen, doncs, que es va continuar creant ocupació, amb un total de 328.020 afiliats a la demarcació, que van representar un 2,4 % més que durant l’any anterior. Especialment significatiu va ser el creixement del nombre d’afiliacions en la franja d’edat de menors de 30 anys, amb un salt del 5,1 % respecte al 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona