Economia

ECONOMIA

Mor als 65 anys el reusenc Pau Roca, director general de l’Organització Internacional del Vi

De formació científica, el català va dirigir la federació espanyola del vi durant més de vint anys

El reusenc Pau Roca Blasco (1958), director general de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), ha mort als 65 anys després d’una llarga malaltia, segons ha confirmat la mateixa organització. Aquest rellevant organisme dedicat a la viticultura va néixer el 2004, té la seu a Dijon (França), i és hereva de l’antiga Oficina Internacional del Vi, fundada el 1924. . El científic català, d’un enorme prestigi internacional aquestes darreres dècades, es va graduar en Biologia per la Universitat de Barcelona i va fer cursos de gestió i administració d’empreses a la Boston University a Brussel·les i a la London School of Economics. Entre d’altres guardons va rebre l’Orde de Mèrit Agrícola de França i també va treballar per la Unió Europea.

Roca va ser el delegat espanyol d ela OIV des del 1992 i va ser escollit per dirigir-la durant cinc anys en l’Assemblea General del 2018 a l’Uruguai. Abans havia estat president del grup d’experts Dret i Informació del Consumidor, entre el 2010 i el 2016, i vicepresident del grup d’experts Desenvolupament Sostenible i Canvi Climàtic, entre el 2016 i el 2018.

Roca va començar el seu recorregut professional en el sector de l’oli d’oliva i va implicar-se en la investigació científica en oceanografia a l’Atlàntic Nord i al Mediterrani. Algunes de les seves investigacions va anar dirigides a orientar respostes davant l’impacte del canvi climàtic. Va adquirir grans coneixements del sector vitivinícola mundial al capdavant de la Federació Espanyola de VI, que va dirigir durant més de vint anys.

Gràcies als seus esforços el sector va impulsar la seva digitalització. Quan va traslladar-se a Dijon per dirigir l’OIV també va insistir en l’àmbit tecnològic i va gestionar l’entrada de tres nous membres, la Gran Bretanya, Ucraïna i Albània. L’organisme va superar en aquell moment el mig centenar d’estats membres.

“Compromès en què l’organització, el seu paper i les seves activitats fossin reconegudes en un món cada vegada més globalitzat, Pau Roca també va estrènyer durant el seu mandat llaços amb altres institucions mundials com les organitzacions mundials del Comerç i el Turisme, l’OCEDE, la FAO i el Codex Alimentarius”, assenyala el comunicat de l’OIV.

Els membres de lac comunitat científica de l’organisme han enviat el seu condol a la família de Roca i als presidents de l’OIV durant la seva etapa com a director, Regina Vanderlinde i Luigi Moio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona