Economia

ADMINISTRACIONS

Ajornada la compravenda dels terrenys de Lotte Energy a Mont-roig per falta de “claredat” en el redactat del contracte

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha ajornat la compravenda dels terrenys on s’ubicarà la fàbrica de Lotte Energy Materials per manca de “claredat” en el redactat del contracte, segons recull l’ACN. “El document està tancat i definit, però els serveis jurídics sud-coreans no acaben de veure clar el redactat del document”, ha afirmat l’alcalde Fran Morancho, qui ha subratllat que “no es tracta del contingut, sinó de la manera en què està escrit”. De fet, Morancho ha lamentat que la lentitud burocràtica i els canvis societaris estan alentint l’inici de les obres previst, en un primer moment, a principis del 2024. El batlle considera que la construcció de la nova planta de producció d’elecfoil no començarà fins al setembre.

L’Ajuntament de Mont-roig tenia previst celebrar aquesta setmana un plenari extraordinari per signar la compravenda dels terrenys on s’ha d’instal·lar la planta de producció d’elecfoil -un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques-. Tot i això, els serveis jurídics de l’empresa sud-coreana “no acaben de veure clar” el redactat del contracte i han demanat al consistori mont-rogenc més temps per “revisar el document i canviar algun punt”.

L’alcalde Fran Morancho ha subratllat que aquesta decisió no suposa ni un canvi en la inversió ni en la continuïtat del projecte. “És un projecte molt gran que implica revisar molt més les coses”, ha defensat Morancho, qui confia que les discrepàncies sobre el redactat se solucionin en les pròximes setmanes.

La inversió industrial que Lotte Energy Materials farà a Mont-roig del Camp preveu arribar als 1.200 milions d’euros. Aquesta inversió està subjecta a la construcció de fins a tres plantes de fabricació d’elecfoil a Catalunya, un projecte industrial que es desenvoluparà per fases. La primera preveu una inversió inicial de gairebé 400 milions d’euros per la construcció d’una primera planta. Aquesta primera fàbrica de làmines de coure al municipi del Baix Camp està previst que entri en funcionament el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d’elecfoil i la creació de 200 llocs de treball. El projecte compta amb una subvenció estatal de 49,2 milions d’euros del PERTE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona