Economia

economia

La plantilla d’hotels i cafeteries de Port Ainé, Espot i Boí Taüll reclamen millores laborals

Amb la primera jornada de vaga secundada reclamen tornar a disposar d’un servei d’autobús fins a les estacions d’esquí

Els 130 treballadors de l’empresa volen un reconeixement de categories

Els treballadors dels hotels i cafeteries de les estacions d’esquí de Port Ainé i Espot, al Pallars Sobirà, i Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça han fet vaga aquest divendres per reclamar millores laborals. Són aproximadament 130 treballadors. La principal demanda és que l’empresa Aramark els doti d’un servei de transport que el dugui fins a les estacions d’esquí. Amb les condicions de sou que tenen, i el preu de la benzina, no els surt a compte el desplaçament per compte propi amb el cotxe particular, i hi perden diners, asseguren. És un servei que fa anys tenien i es va perdre. De fet segons el sindicat UGT a Terres de Lleida, els treballadors fa 13 anys que pugen amb cotxes particulars a les estacions i van deixar de tenir el transport col·lectiu al lloc de feina cobert. Entre les reclamacions dels treballadors també hi ha el reconeixement de les categories laborals que ocupen i vestimenta adequada per l’indret on treballen.

Els treballadors de Port Ainé i Espot s’han manifestat a la carretera de Port Ainé on han fet talls intermitents. Per aquest dissabte hi ha convocada una segona jornada de vaga, que en caure en cap de setmana podria tenir més afectació als usuaris de les estacions d’esquí. I si no aconsegueixen les demandes, s’emplacen a continuar les reivindicacions la setmana de carnestoltes.

Segons Carmel Valls d’UGT, en declaracions a ACN, la vaga l’ha seguida un 95% de la plantilla, i l’afectació als usuaris ha sigut poca, donat que en ser un dia laborable no ha estat gaire la gent que ha pujat a esquiar a pistes.

Des d’Aramark han manifestat “el total respecte pel dret a vaga dels treballadors”. Tanmateix, han lamentat les molèsties que pugui causar aquesta situació. Actualment, existeix una negociació oberta amb els treballadors i la voluntat és arribar a un acord satisfactori per ambdues parts a fi que la situació es resolgui al més aviat possible. Des dels sindicats CCOO i UGT han dit que confien que dilluns mateix l’empresa es posi en contacte amb ells per resoldre la situació.

Carme Valls, responsable del sector col·lectivitats UGT Terres de Lleida, ha dit que fa uns nou anys que fan aquestes reivindicacions que no s’han tingut en compte, d’aquí la vaga d’aquest divendres i dissabte. Valls ha explicat que els treballadors fa tretze anys que pugen a les estacions amb vehicles particulars, i ha argumentat que cobrant poc més del salari mínim interprofessional, molts no es poden permetre pagar la benzina que els suposa fer el trajecte per anar a treballar i ha quantificat que es poden arribar a gastar entre 300 i 400 euros solament amb benzina. Mentrestant, no arribi un transport que pugi i baixi als treballadors demanen una bonificació o plus de transport dintre la nòmina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona