Economia

itàlia

La protesta dels tractors italians arribarà al Festival de Sanremo

El govern de Meloni ha anunciat que les ajudes al sector arribaran als 8.000 milions d’euros

La protesta dels tractors italians arribarà al Festival de Sanremo, el conegut certamen de la cançó italiana del qual sortirà el representant en Eurovisió, la qual cosa serà un gran aparador per a les demandes dels agricultors, mentre avancen cap a Roma, on les mobilitzacions començaran dijous que ve.

“Em sembla absolutament justa, sacrosanta, pel dret al treball i per a protegir els seus llocs de treball”, va dir Amadeus, director i presentador de Sanremo (en el nord-oest d’Itàlia), en ser preguntat, durant la roda de premsa de presentació del concurs, que comença demà, per la petició dels agricultors de ser escoltats en el festival.

“Si venen, els pujaré a l’escenari”, va afegir, la qual cosa va ser confirmada per Danilo Calvani, líder del Comitè de Pagesos Traïts, que va anunciar poc després als mitjans que ja estan “en contacte amb l’organització del festival per a establir els detalls”.

El líder del moviment va explicar també, després de reunir-se amb els responsables policials de Roma, que “a partir del dijous començarà la mobilització” en la capital italiana, on es dirigeixen uns 250 tractors, que ja han travessat la localitat de Campagnano, a uns 40 quilòmetres del centre de la ciutat.

“Els nostres vehicles confluiran en diversos punts pròxims a la capital i la setmana vinent hi haurà una gran manifestació a Roma”, va afegir.

En les pròximes hores es preveu l’arribada d’un gran grup de tractors a la zona de Nomentana, al nord de la ciutat, on “descansaran” i esperaran l’arribada de més agricultors per a participar en una sèrie de mobilitzacions que desembocaran en la gran manifestació anunciada per a la setmana que ve.

“Esperem uns 2.000 tractors per a la gran mobilització” que s’iniciarà “a partir del dijous”, va assegurar Calvani.

En altres ciutats d’Itàlia, com Milà (nord), els agricultors ja fa dies que protesten pels carrers del centre, amb marxes que van arribar a la catedral del Duomo, mentre que enfront del port de Càller (illa de Sardenya), està tenint lloc una protesta iniciada fa sis dies enfront de les portes de la Duana.

Mentrestant, la primera ministra, Giorgia Meloni, de viatge oficial al Japó, va anunciar el passat dissabte que els fons per al sector agrícola del Fons de Recuperació de la pandèmia augmentaran fins als 8.000 milions d’euros (dels 5.000 milions previstos).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona