Economia

tecnologia

El MWC tanca “la millor edició de la història” i planteja espais temporals per continuar creixent

El MWC ha tancat portes havent rebut gairebé 101.000 congressistes en la divuitena edició a Barcelona, considerada la millor de la història pels mateixos organitzadors malgrat no haver superat –de ben poc, això sí– el rècord històric de visitants anterior a la pandèmia. “Barcelona ha tornar a complir”, certificava ahir el CEO de la GSMA, John Hoffman, després d’assegurar en el comunicat final del congrés que s’havien ofert “quatre dies excepcionals de debat, lideratge intel·lectual, inspiració i acords tancats”. Amb tot, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, anava més enllà explicant que, en una conversa anterior amb Hoffman, aquest últim l’havia felicitat per l’organització de “la millor edició de la història”.

De fet, havent superat de nou el llindar dels 100.000 visitants, la recuperació del MWC després de la pandèmia ja és un fet i ara els organitzadors només pensen a continuar creixent. La irrupció de la intel·ligència artificial i de les solucions que l’apliquen ha suposat un gran ingredient revitalitzador de les propostes dels expositors i també de les ponències. D’aquí la bona valoració que els organitzadors fan d’aquesta edició, que ha crescut un 15% amb relació a la de l’any passat i ha atret professionals de 205 països. Com en els últims anys, el MWC manté la deriva cap a un esdeveniment tecnològic total, com demostra el fet que el 59% dels visitants d’aquesta edició ja procedien d’indústries adjacents a l’ecosistema del mòbil.

Més dones

Les xifres de balanç final validen la sensació que es tenia aquests dies transitant pels pavellons de la fira: les dones hi han guanyat presència (tot i ser encara una clara minoria, el 26%) amb rols professionals cada cop més diversos. La imatge de grans estands amb un reguitzell de noies joves i atractives com a reclam no s’ha eradicat completament, però ara, al contrari que en edicions pretèrites, és residual. Hi juga a favor l’esforç de la GSMA per normalitzar la situació, també feminitzant molt més el panell de ponents, amb un 40% de dones.

La GSMA ja ha fet saber als responsables de Fira de Barcelona que en la pròxima edició del MWC necessitarà encara més espai, un fet complicat atès que enguany ja s’ocupaven tots els pavellons i que les ampliacions del recinte firal no estaran enllestides fins al Mobile del 2027. “En les dues pròximes edicions caldrà aplicar solucions imaginatives, com per exemple construccions temporals als espais que ho permetin”, explicava el director de Fira de Barcelona, que tampoc no descartava tornar a utilitzar el recinte de Montjuïc. “El MWC encara pot créixer en visitants, però el que interessa és espai per augmentar els expositors i això és més complicat d’aconseguir”, hi afegia Serrallonga.

En la mateixa línia, el conseller delegat de la fundació MWCapital, Francesc Fajula, definia l’edició del MWC que s’acaba de tancar com un “èxit espectacular que ha superat totes les expectatives i que en un futur continuarà creixent molt”.

El Mobile World Congress de l’any vinent se celebrarà del 3 al 6 de març. Abans, però, la GSMA portarà a terme altres congressos del sector a Xangai al juny i a Las Vegas a l’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona